Yalla trappan skalas upp och blir samtidigt ett kunskapscenter för andra kommuner, tack vare en medfinansiering av Europeiska socialfonden med 20 miljoner under tre år.
Yalla Trappan är ett väl etablerat varumärke i Malmö och ett lyckat exempel på arbetsintegrerande sociala företag både nationellt och internationellt. Nu inleder de även ett arbete som kunskapscenter, Yalla Sofielund, där nya samverkansparter är Eslövs kommun, Svalövs kommun och Lunds socialförvaltning som är med för att lära sig modellen genom det nya kunskapscentrat.
Yalla Sofielund riktar sig till 220 Malmöbor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. Här ska skapas nya arbetsintegrerande sociala företag för att öka möjligheter till praktik och förhoppningsvis ett framtida jobb i samarbete med näringslivet, myndigheter och den idéburna sektorn.
– Vi sitter på bred kunskap hur man lyckas med arbetsintegrering och att skapa sociala företag. Att använda denna modell innebär en spännande möjlighet både för Malmö och för andra, säger Christina Merker-Siesjö, ordförande i Yalla Trappan.
Projektägaren, Stadsområdesförvaltning Innerstaden, har en mängd olika samarbetspartner; Fastighetsägare BID Sofielund, Arbetsförmedlingen, ABF, Yalla Trappan, Stadsområdena i Malmö, Näringslivskontoret, Coompanion, Romskt Informations och Kunskapscenter, Furuboda Arbetsmarknad, Ikea, Stadsmissionen, Herbert Felix Institutet m fl.
1 februari börjar rekrytering av deltagare och medarbetare.
Här finns pressmeddelandet i sin helhet
Yalla trappan på Social Innovation Summit 2015
På Social Innovation Summit 2015 höll Christina Merker-Siesjö, ordförande i Yalla trappan, tillsammans med Ann-Sofie Gunnarsson från Ikea ett föredrag om hur samarbete för samhällsförändring kan se ut i praktiken. Läs mer om seminariet om samarbete i praktiken från Social Innovation Summit.
Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan