Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff: Innovation och samverkan för barnets rätt

14 april 2021 kl 09:0011:00

Banner för nätverksträff om Innovation och samverkan för barnets rätt
Mötesplats Social Innovation bjuder den 14 april in till en nätverksträff inom temat ”Innovation och samverkan för barnets rätt”.

Vill du hitta fler likasinnade över sektorsgränserna? Som också vill utbyta kunskap, innovera och samverka för att vi ska nå en mer hållbar samhällsutveckling i enlighet med Agenda 2030 och Barnkonventionen? Då är du varmt välkommen till nätverksträffen!

Över 1000 personer har anmält sig till Mötesplats Social Innovations webbinarier och fördjupade samverkansarenor inom temat Innovation och samverkan för barnets rätt. Vi har lyft frågeställningar om hur vi kan skapa trygga offentliga miljöer för och med barn och unga, hur vi kan säkra trygga hem åt alla barn och hur vi kan säkra barns välmående och innovationskraft i det digitala rummet. Gemensamt för de frågor som vi lyfter är hur vi inom och mellan organisationer och sektorer kan utveckla innovation och samarbete för barnets rätt. På MSI möter vi en stor efterfrågan på interaktiva mötesarenor som kan möjliggöra samarbeten över gränser. Därför bjuder vi in till en nätverksträff som syftar till att ge inspiration och främja tvärsektoriella relationer för nya samarbeten. Fokus kommer att ligga på hur vi alla kan främja barns delaktighet och tillsammans framtidsspana om vad för ledarskap som behövs framåt i det fortsatta arbetet för barnets rätt utifrån ett socialt innovationsperspektiv.

Nätverksträffen kommer att modereras av människorättsjuristen, författaren, föreläsaren och moderatorn Hanna Gerdes.

Agenda

09:00 Välkomna!

09:05 Presentationsrunda i breakout-rooms

09:25 Tema 1: Delaktighet för barn och unga – hur?

09:35 Diskussion i breakout-rooms

09:50 Samtal med reflekterande gäst

10:00 Paus

10:10 Tema 2: Ledarskap & Framtidsspaningar

10:25 Diskussion i breakout-rooms

10:40 Samtal med reflekterande gäst

10:50-11:00 Avslutning

Varmt välkommen att delta!

Vill du diskutera innovationer och samverkan för barnets rätt med andra aktörer som arbetar med fokus på social innovation?

Gå med i vår samtalsgrupp på LinkedIn.

ANMÄLAN

Detaljer

Datum:
14 april 2021
Tid:
09:00–11:00

Plats

Online, via Zoom

Arrangör

Mötesplats Social Innovation