Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Match-making av havsambassadörs-team

7 december 2023 kl 17:0019:00

Gratis

Malmö universitet, Mötesplats Social Innovation och Marint Kunskapscenter – vi som driver EU-projektet Bauhaus of the Sea Sails Malmö – bjuder in till ett match-making tillfälle torsdagen den 7 december kl. 17:00-19:00 för personer och organisationer som vill ansöka om att bli havsambassadörer för att främja nya relationer mellan Malmöbor och havet. 

 

ANMÄLAN

 

Vilken är relationen mellan Malmö och havet idag?
När vi tänker på Malmö och havet tänker många på sommar, bad och lek på Ribban och i Västra Hamnen. Men havet spelar en ännu större roll än man kanske tror. Havets välbefinnande är en förutsättning för allt liv på planeten. Vi behöver skapa en ny relation till havet och dess invånare. Relationer där vi inte längre ser havet bara som en vacker utsikt eller en resurs utan snarare som en granne som vi behöver lära känna och leva med. Precis som våra mänskliga grannar så måste vi visa omsorg och vårda vår relation till havet.

Varför ett Open Call?
Vi vill att fler Malmöbor, med deras olika kulturer och erfarenheter, får möjligheten att engagera sig i att utforska och skapa en annan relation till havet. För detta ändamål lanserar vi nu ett Open Call där individer och organisationer kan ansöka om att bli havsambassadörer. En havsambassadör får medel för att skapa och genomföra aktiviteter under 2024 där olika typer av Malmöbor – i slutändan hela Malmö – får nya erfarenheter som stärker deras relation med livet i havet.

Vem kan ansöka om att bli en havsambassadör?
De som kan ansöka om att bli havsambassadörer är individer och aktörer som tillsammans har kunskap om hållbarhet, möten med naturen, kreativa arbetssätt, kultur, konst och en god relation med grupper av Malmöbor som vanligtvis inte blir hörda eller inkluderade i stadsutvecklingsprocesser. Havsambassadörerna kommer att genomgå en kort utbildning under våren 2024 för att dels ge nya perspektiv som kan användas till att finslipa idéer på aktiviteter som stärker Malmöbornas relation med livet i havet, och dels möjliggöra samarbeten mellan havsambassadörerna.

Vad handlar match-making tillfället om?
Ambitionen med match-making tillfället under torsdagen den 7 december kl. 17:00-19:00 är att de som deltar vid evenemanget dels får kunskap om syftet med och kriterierna i vårt Open Call för att bli en havsambassadör och dels hittar andra individer och organisationer – partners – att teama upp med, att skriva ansökan tillsammans med.

Bra att veta
Detta Open Call kommer publiceras på Mötesplats Social Innovations hemsida senast den 22 november 2023 och vara öppen t.o.m. den 7 januari 2024.

Antalet platser är begränsat – först till kvarn gäller.

Även om du inte har möjlighet att delta så är du välkommen med din ansökan. Men vi uppmuntrar alla att tänka till och hitta nya partners att söka med som kompletterar ditt perspektiv, så att ni tillsammans har kunskap om hållbarhet, möten med naturen, kreativa metoder, kultur, konst och etablerade tillitsfulla relationer till Malmöbor som vanligtvis inte blir hörda eller inkluderade i stadsutvecklingsprocesser.

Varmt välkommen!

 

ANMÄL DIG

 

Med vänlig hälsning,

Bauhaus of the Seas Sails (BoSS) Malmö team
Gloria-Karin López (Mötesplats Social Innovation), Anders Emilson (Malmö Universitet), Anna Seravalli (Malmö Universitet), Linn Johansson (Marint Kunskapscenter), Michael Palmgren (Marint Kunskapscenter).

Detaljer

Datum:
7 december 2023
Tid:
17:00–19:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://match-making.confetti.events/

Arrangörer

Mötesplats Social Innovation
Malmö universitet
Marint Kunskapscenter

Plats

Nereus, Malmö universitet
Neptuniplan 7
Malmö,
+ Google Map