Social Innovation i Norr

Social Innovation i Norr 2022

Just nu pågår en sällan skådad samhällsomvandling i norra Sverige där den gröna omställningen till stor del står i fokus. I omställningen, som är av nationellt och globalt intresse, etableras nya industrier i redan befintliga samhällen som förväntas växa befolkningsmässigt.

Vilka möjligheter och utmaningar erbjuder samhällsomvandlingen i norr när vi sätter människan och det sociala perspektivet i fokus? Vilken roll kan social innovation spela i den fortsatta transformationen och samhällsomvandlingen? Det är temat för den sjätte upplagan av konferensen Social Innovation i Norr 2022.

Social Innovation i Norr är en årlig konferens som arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet och Luleå tekniska universitet, Coompanion Norrbotten och Västerbotten samt Umeå kommun och Luleå kommun.

Konferensen är kostnadsfri och du deltar digitalt där du befinner dig.

Anmäl dig här

Social Innovation i Norr

Social Innovation i Norr

Vårt samhälle står inför stora samhällsutmaningar, inte minst sociala, som vi tillsammans behöver samarbeta för att hitta nya lösningar på. Social Innovation i Norr är den årliga konferensen som lyfter goda exempel på sociala innovationer från Västerbotten och Norrbotten och skapar mötesplatser för att vi ska lära oss av varandra och möjliggöra social hållbarhet. Social Innovation i Norr alternerar mellan Norrbotten och Västerbotten.

 

Årets tema är OMTÄNK, OMTAG, OMTANKE – social innovation i pandemins spår

Coronapandemin har både inneburit nya utmaningar och förstärkt andra som redan fanns. Det kräver att vi tänker om och tar nya tag för att med omtanke om varandra fortfarande kunna bidra till sociala innovationer för ett hållbart samhälle. Men hur gör vi det på bästa sätt? Det är temat för femte upplagan av konferensen Social Innovation i Norr 2021.

Tid: 27 oktober, 10:00-15:00
Plats: Digitalt i Zoom

Konferensen sänds live från Sara Kulturhus i Skellefteå. Du som deltagare är med kostnadsfritt.

 

Social Innovation i Norr organiseras av Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet och Luleå tekniska universitet samt Coompanion i samarbete med kommunerna i Umeå, Skellefteå och Luleå.

 

Anmäl dig