Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Re-Act: En digital samtalsserie om re-skilling, omställning och samhandling vid snabba skiften – Del 3

24 september 2020 kl 09:0011:00

FRISTÅENDE SAMTALSSERIE: Kan krisen bli en språngbräda för systemomställning?

Coronakrisen har medfört otroliga utmaningar i vår alltmer globaliserade värld. En lidande turistnäring, ökad psykisk ohälsa på grund av ensamhet, en global arbetslöshet som skjuter i höjden och en ökad ekonomisk ojämlikhet. Det är lätt att rada upp de negativa effekterna av pandemin, men det finns också de som menar att krisen har skapat en ”gyllene lucka”. Att göra nya saker på helt nya sätt är inte lätt  men kan vårens utmaningar eventuellt bli en avgörande vändning för att öppna upp för en möjlig systemförändring?

Mötesplats Social Innovation, NetPort Science Park och Region Blekinge bjuder in till den tredje och avslutande delen i den fristående samtalsserien Re-Act. 

Vid detta tillfälle vill vi lyfta blicken och rikta fokus på systemförändring och innovativa omställningsprocesser. Coronapandemin har förändrat livet för människor i alla världens länder, och på flera håll i världen ser vi nu exempel på reella policybeslut som kan komma att förändra människors vardag som vi känner den. Den storskaliga beteendeförändringen som vi ser genererar onekligen en hel del spännande frågor. Kan vi för första gången i modern tid se tendenser till en hejdad urbaniseringstrend? Hur påverkas egentligen våra städer och vår landsbygd av krisen? Och kommer vi verkligen kunna bygga våra samhällen på samma sätt som tidigare när rörelsemönster och handlingssätt omkullkastats på detta vis?

Många menar att krisen ger oss en chans att göra om, göra nytt och göra rätt. Med hållbarhet som ledord ser vi hur innovativa omställningsprocesser inom både offentlig förvaltning och näringslivet kan få positiva effekter i arbetet med att skapa med resilienta och bärkraftiga samhällen på sikt. Men vad behöver vi göra mer av för att utnyttja den gyllene luckan? Och hur kan vi gemensamt se till att hela samhället inkluderas i dessa systemförändrande processer?

PROGRAM

9.00 Välkomna

9:05 Kort föredrag av Per Olsson, Stockholm Resilience Centre

9:20 Presentation av case och panelister

9.40 Kort diskussion

9:50 Frågestund från publiken

10:00 Mingel & paus

10:15 Panelsamtal

10:45 Valbart mingel i ”break-out-sessions”

Detaljer

Datum:
24 september 2020
Tid:
09:00–11:00

Arrangör

Mötesplats Social Innovation

Plats

webinar