Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rättvisare fritid för barn

8 december 2021 kl 10:0011:30

Bild m. text Rättvisare framtid för barn

Forskning visar att det finns en tydlig koppling mellan barns generella välbefinnande och fysisk aktivitet. Att främja barns möjligheter till lek och rörelse är därför en central folkhälsofråga. Men trots stora satsningar är det fortsatt många miljöer, platser och aktiviteter som är långt ifrån tillgängliga för alla. Onsdagen den 8 december klockan 10-11.30 anordnar därför Mötesplats Social Innovation i samarbete med Parasport Sverige och Generation Pep webbinariet: Rättvisare fritid för barn!

Att vara flicka, ha en funktionsvariation eller att leva i socioekonomisk utsatthet är tre av de vanligaste anledningarna till att barns förutsättningar till fysisk aktivitet begränsas. I BRIS rapport ”De säger att vi inte rör på oss” skriver de att vår gemensamma förmåga att främja och skapa goda förutsättningar för barn och ungas fysiska aktivitet är en central framtidsfråga för samhället.

På detta webbinarium utforskar vi nya, innovativa sätt att organisera sig för att skapa en mer rättvis fritid för barn, och fokus ligger på hur sektorer kan samverka i detta viktiga arbete. Vi kommer att få ta del av både aktuell forskning inom ämnet, men även konkreta exempel på aktörer som tagit ett krafttag för en mer rättvis fritid för barn. Vi avslutar med att lyfta relevanta och intressanta röster i ett kortare panelsamtal.

Varmt välkommen att delta!

 

Agenda

10.00 Inledning

10.10 Forskare Kim Wickman

10.20 Forskare Julia Rönnbäck

10.30 Pep park med Elisabeth Vansvik

10.45 Paus

10.55 Jetgirlz med Linda-Marie Byström

11:05 Uddevalla Esporthall med Karl Sergel

11:15 Panelsamtal med Parasport Sverige, Nodnarb och Myndigheten för delaktighet

11:30 Tack för idag!

Delar av evenemanget kommer att spelas in och göras tillgängligt att se i efterhand via MSI:s Youtube-kanal. Publiken kan känna sig trygga i att ni inte kommer att spelas in.

Varmt välkommen att delta!

Vill du diskutera innovation och samverkan för barnets rätt med andra aktörer som arbetar med fokus på social innovation? Gå med i MSI:s samtalsgrupp på LinkedIn.

 

Anmäl dig här

Detaljer

Datum:
8 december 2021
Tid:
10:00–11:30
Webbplats:
https://rattvis-fritid.confetti.events/

Plats

Online, via Zoom

Arrangörer

Mötesplats Social Innovation
Parasport Sverige och Generation Pep