Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff 2022 – Innovation och samverkan för fredliga samhällen och unga

7 december 2022 kl 08:4512:00

Gratis

Mötesplats Social Innovation bjuder för andra året i rad in till en nätverksträff inom temat ”Innovation och samverkan för barnets rätt”, denna gång i Malmö onsdagen den 7 december, med fokus på fredliga samhällen och unga.

I tider av kris hotas våra mänskliga fri- och rättigheter. Samhället splittras och misstro väcks. Idag ser vi ett pågående krig i Ukraina, hur det dödliga skjutvåldet i Sverige ökar och att samhällsklyftorna har fördjupas markant. Samtidigt har Sverige ansökt om medlemskap i Nato och stärker försvaret. Det kanske är dags för Sverige att satsa mer aktivt på fredsbyggande arbete.

Nu i december har det gått 7 år sedan FN:s säkerhetsråd antog resolution 2250 om Unga, fred och säkerhet. Den lyfter vikten av att delaktiggöra unga i fredsarbete och att arbeta såväl förebyggande som med skydd och återintegrering efter att en konflikt har lösts. I Finland har resolutionen omsatts till en nationell handlinsplan som ska gälla såväl i freds- som i krigstid.

Hur kan vi möjliggöra för unga att delta i fredsbyggande? Vad finns det för inspirerande exempel på att förebygga och hantera kriser tillsammans med unga? Vilka gemensamma ingångar för vidare samverkan finns det för oss som samlas denna dag?

Denna nätverksträff är för dig som vill hitta fler likasinnade över sektorsgränserna, som vill utbyta kunskap, innovera och samverka för att vi ska nå en mer hållbar samhällsutveckling i enlighet med Agenda 2030 och Barnkonventionen.

Agenda

08:45-09:00 Välkomna! Registrering

09:00-09:45  Frukost och spelet More Than One Story

Vi är alla mer än en berättelse! More Than One Story är ett kortspel utvecklat för att bygga broar mellan människor i alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer.

09:45-09:55 Paus

09:55-10:10 Key-note med Julius Kramer, FNs rådgivare inom Unga, fred och säkerhet.

10:10-10:55 Panelsamtal: Ungas aktörskap i fredsbyggande

  • Sarah Dolah, Fryshuset
  • Sakariya Hirsi, Kollektiv Sorg
  • Helamalmö

10:55-11:05 Paus

11:05-11:50 Workshop

11:50-12:00 Tack för idag!

Nätverksträffen kommer att modereras av människorättsjuristen, författaren, föreläsaren och moderatorn Hanna Gerdes.

Vill du diskutera innovationer och samverkan för barnets rätt med andra aktörer som arbetar med fokus på social innovation? Gå med i vår samtalsgrupp på LinkedIn.

Detaljer

Datum:
7 december 2022
Tid:
08:45–12:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://ntverkstrff-innovation-och-samverkan-fr-barnets-rtt-2.confetti.events/

Arrangör

Mötesplats Social Innovation vid Malmö universitet
Telefon:
https://socialinnovation.se/

Plats

Niagara, Malmö universitet
Nordenskiöldsgatan 1
211 19 Malmö,
+ Google Map