Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lösa samhällsutmaningar? Bli en effektorienterad beställare!

27 maj 2020 kl 09:0010:30

För att tackla konsekvenserna av Covid-19 behöver Sverige hitta fler innovativa lösningar. Redan idag ser vi hur en rad olika åtgärder testas runt om i landet där många lösningar tillhandahålls av offentlig sektor i samarbete med sociala företag. För att ännu bättre kunna ta tillvara på den kraft som finns bland de sociala företagen är det dock viktigt att insatser som görs verkligen skapar avsedd effekt och samhällsnytta.

Region Stockholm och Mötesplats Social Innovation bjuder därför in till en serie crash courses med syfte att främja effektorienterad samverkan och affärer mellan offentlig sektor och sociala företag. Utbildningen leds av Annica Johansson från Effektfullt. Fokus ligger på samverkansformerna annonserad upphandling och direktupphandling. Även om inriktningen är mot sociala företag så är flera av seriens medskick tillämpbara även i affärer med kommersiella företag.

Tillfällena anordnas under tre crash courses och datum och upplägg ser ut så här:

  1. 27 maj, kl. 09.00-10.30
    Vad är samhällseffekt och vad innebär det att vara en effektorienterad beställare? Är Region Stockholm och dess kommuner effektorienterade beställare? Om inte, vad beror det på? Vad får det för konsekvenser? Vad borde och kan vi göra åt det?

  2. 4 juni, kl. 09.00-10.30
    Hur organiserar man sig för att skapa förutsättningar för att vara en effektorienterad beställare? Hur formulerar man krav i förfrågningsunderlaget som är inriktade på vilken effekt/nytta som ska uppnås snarare än vilka aktiviteter som ska utföras? Hur gör man för att bedöma i vilken grad inkomna anbud uppfyller dessa krav?

  3. 9 juni, kl. 09.00-10.30
    Efter ingånget kontrakt, hur följer man upp om de utlovade effekterna har uppnåtts? Hur kan man kommunicera uppnådda effekter internt och externt?

Detaljer

Datum:
27 maj 2020
Tid:
09:00–10:30

Plats

Webinarium