Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lansering av Open Call inom Bauhaus of the Seas Sails Malmö

22 november 2023 kl 16:0018:00

Gratis

Malmö universitet, Mötesplats Social Innovation och Marint Kunskapscenter – vi som driver EU-projektet Bauhaus of the Sea Sails Malmö – bjuder in till lanseringen av vårt första Open Call onsdagen den 22 nov kl. 16:00-18:00 där vi söker havsambassadörer som kan främja nya relationer mellan Malmöbor och havet. 

ANMÄLAN

Vilken är relationen mellan Malmö och havet idag?
När vi tänker på Malmö och havet tänker många på sommar, bad och lek på Ribban och i Västra Hamnen. Men havet spelar en ännu större roll än man kanske tror. Havets välbefinnande är en förutsättning för allt liv på planeten. Vi behöver skapa en ny relation till havet och dess invånare. Relationer där vi inte längre ser havet bara som en vacker utsikt eller en resurs utan snarare som en granne som vi behöver lära känna och leva med. Precis som våra mänskliga grannar så måste vi visa omsorg och vårda vår relation till havet.

Varför ett Open Call?
Vi vill att fler Malmöbor, med deras olika kulturer och erfarenheter, får möjligheten att engagera sig i att utforska och skapa en annan relation till havet. För detta ändamål lanserar vi nu ett Open Call där individer och organisationer kan ansöka om att bli havsambassadörer. En havsambassadör får medel för att skapa och genomföra aktiviteter under 2024 där olika typer av Malmöbor – i slutändan hela Malmö – får nya erfarenheter som stärker deras relation med livet i havet.

Vem kan ansöka om att bli en havsambassadör?
De som kan ansöka om att bli havsambassadörer är individer och aktörer som antingen har kunskap om hållbarhet, kreativa arbetssätt, eller en god relation med grupper av Malmöbor som annars inte blir hörda eller inkluderade i stadsutvecklingsprocesser. Havsambassadörerna kommer att genomgå en kort utbildning under våren 2024 för att dels ge nya perspektiv som kan användas till att finslipa idéer på aktiviteter som stärker Malmöbornas relation med livet i havet, och dels möjliggöra samarbeten mellan havsambassadörerna.

Vad handlar lanseringen om?
Ambitionen med lanseringen under onsdagen den 22 november kl. 16:00-18:00 är att de som deltar vid evenemanget dels får kunskap om syftet med och kriterierna i vårt Open Call för att bli en havsambassadör och dels hittar andra individer och organisationer – partners – att teama upp med, att skriva ansökan tillsammans med.

Bra att veta
Detta Open Call kommer publiceras på Mötesplats Social Innovations hemsida senast den 22 november 2023 och vara öppen t.o.m. den 7 januari 2024. Du som anmäler dig till lanseringsevenemanget kommer arr få ett mejl så fort det publiceras tillsammans med agendan för lanseringen.

Antalet platser är begränsat – först till kvarn gäller.

Även om du inte har möjlighet att delta vid lanseringsevenemanget så är du välkommen med din ansökan. Men vi uppmuntrar alla att tänka till och hitta nya partners att söka med som kompletterar ditt perspektiv, så att ni tillsammans har kunskap om hållbarhet, kreativa metoder, och etablerade tillitsfulla relationer till Malmöbor som ofta inte blir hörda eller inkluderade i stadsutvecklingsprocesser. För att främja denna typ av samarbeten kommer vi att anordna två matchmaking-evenemang. Det första sker på Naturum under tisdagen den 28 november kl. 17:00-19:00. Det andra sker på Malmö universitet under torsdagen den 7 december kl. 17:00-19:00.

Lanseringsevenemanget sker på svenska. Precis efter, kl. 18:00, kan du som vill delta vid en guidad tur på Malmö Konsthall utav Ingela Ihrmans utställning Frutti di Mare.

Varmt välkommen!

Med vänlig hälsning,

Bauhaus of the Seas Sails (BoSS) Malmö team
Gloria-Karin López (Mötesplats Social Innovation), Anders Emilson (Malmö Universitet), Anna Seravalli (Malmö Universitet), Linn Johansson (Marint Kunskapscenter), Michael Palmgren (Marint Kunskapscenter).

ANMÄLAN

Detaljer

Datum:
22 november 2023
Tid:
16:00–18:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://lanseringsevent-open-call.confetti.events/

Plats

Malmö Konsthall
S:t Johannesgatan 7
Malmö,
+ Google Map