Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konferens: Digitala samhällstjänster för alla

24 mars 2021 kl 09:0015:00

Digitalisering och användning av digital teknik i samhället kan skapa fantastiska möjligheter för alla att ta del av våra samhällstjänster oavsett ålder, kön eller funktionsförmåga. Digitaliseringen kan också bidra till ökad inkludering och delaktighet. Men de mest utsatta riskerar att hamna utanför – något som har blivit extra tydligt i samband med coronapandemin.

Det digitala utanförskapet kan bero på socioekonomiska aspekter som inkomst och utbildning. Grupper med dålig ekonomi, låg utbildning, eller med svaga nätverk och svag koppling till samhället har ofta svårare att ta del av den nya tekniken eller att få stöd med att ta del av den. Det kan också handla om hur vi utformar våra system, tjänster och produkter. Tar vi tillräcklig hänsyn till invånarnas mångfald vid utformandet?

Med visionen om att ingen ska lämnas utanför i det digitala samhället bjuder Region Jönköpings län in till en konferens på temat – digitala samhällstjänster för alla.

Konferensen riktar sig till dig som:

  • möter eller är slutanvändare och vill få inspiration om hur du kan bidra till ökad digital inkludering
  • upphandlar digitala samhällstjänster (offentlig sektor) och vill veta hur du som beställare genom upphandling kan bidra till ökad digital inkludering
  • är utvecklare i IT-branschen och vill veta hur du kan utforma tjänster som är relevanta för alla.

Tid: 24 mars 2021 kl. 9-15.
Plats: Digitalt via ZOOM
Frågor: mariana.morosanu@rjl.se

Konferensen är kostnadsfri. Den arrangeras av Region Jönköpings län, med finansiering av Tillväxtverket, och i samverkan med Europa Direkt, Mötesplats Social Innovation samt Friskis & Svettis.

ANMÄLAN

Detaljer

Datum:
24 mars 2021
Tid:
09:00–15:00

Arrangör

Region Jönköpings län, Europa Direkt, Mötesplats Social Innovation Jönköping, Jönköping University och Friskis & Svettis