Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

GFMR – en social innovation för barnets rätt

12 april 2021 kl 14:0015:00

Mötesplats Social Innovation bjuder 12 april, i samarbete med Malmö stad, Malmö FF och Tillsammans i Förening, in till en timme om den sociala innovationen ”Grundskolefotboll mot rasismer – GFMR”.

För att nå en hållbar samhällsutveckling i enlighet med Agenda 2030 och Barnkonventionen behövs nya samarbeten och verksamheter – sociala innovationer. Dessa tar tillvara på olika aktörers kompetenser och skapar ett slutresultat som blir något mer än om de olika aktörerna arbetat var för sig. Vi pratar om kunskapsallianser över sektorsgränserna som blir till nya innovativa strukturer. Hur skapar vi dessa? Vad kan vi lära oss av exemplet Grundskolefotboll mot rasismer?

Grundskolefotboll mot rasismer har funnits i strax över tio år och engagerat 10 000 individer som deltagare. Det är en tvärsektoriell rörelse där en kommun, en fotbollsklubb och en idéburen organisation tillsammans genomför ett förebyggande arbete för social hållbarhet. Här får eleverna på de deltagande grundskolorna lära sig om sina rättigheter och de blir stärkta i allas lika värde genom workshops, fotboll och en stor konferens.

Under webbinariet kommer ni att få ta del av GFMR:s historia, vad respektive aktör i samarbetet bidrar med, och vilka effekter som samarbetet har gett för de medverkande. Då webbinariet är interaktivt med stort utrymme för diskussion och frågor från publiken får ni gärna ha på er kamera.

Agenda

14:00-14:05 Introduktion

14:05-14:10 Gruppdiskussion: Varför är du här idag? Vad hoppas du få med dig från webbinariet?

14:15-14:22 Presentation om Grundskolefotboll mot rasismer (GFMR)

14:22-14:30 Perspektiv på GFMR

14:30-14:50 Panelsamtal

14:50-14:58 Gruppdiskussion: Vad tar du med dig från idag?

14:58-15:00 Avslutning

Webbinariet riktar sig såväl till dig som är nyfiken på tvärsektoriella kunskapsallianser och hur dessa kan bli till innovativa verksamheter, som till dig som funderar på om Grundskolefotboll mot rasismer skulle passa i din kommun.

Evenemanget kommer att spelas in och göras tillgängligt att se i efterhand. Publiken kan dock känna sig trygga i att ni inte kommer att spelas in.

Varmt välkommen!

Anmälan

Detaljer

Datum:
12 april 2021
Tid:
14:00–15:00
Webbplats:
https://gfmr-en-social-innovation-for-barnets-ratt.confetti.events/

Plats

Zoom – digital meeting

Arrangörer

Mötesplats Social Innovation
Malmö stad
Malmö FF
Tillsammans i Förening (TiF)