Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ett tryggt hem för alla barn

16 december 2020 kl 13:0015:00

Gratis

Den 16 december bjuder Mötesplats Social Innovation in till ett webbinarium som fokuserar på utmaningen att säkra ett tryggt hem åt alla barn.

Ett hem är inte bara tak över huvudet utan en del i att skapa den levnadsstandard som barnet behöver för sin utveckling i enlighet med Barnkonventionens artikel 27, för att kunna fokusera på skolan och utveckla sina relationer istället för att ryckas bort och flytta runt mellan tillfälliga boenden. Samtidigt är tillgången till denna plats riskerad i dessa tider av utökat våld i hemmet parallellt med att mångas anställningar äventyras. I Sverige idag är ensamstående med barn den grupp som har allra svårast att ordna ett boende. Hur kan vi säkerställa tillgången till fullgoda, säkra och ekonomiskt överkomliga bostäder i enlighet med Agenda 2030? Hur kan vi ta nya tag för att nå dessa mål och uppnå trygga boendeförhållanden för alla barn i Sverige?

Moderator är Namo Marouf från Ramboll och den tvärsektoriella panelen består av:

Varmt välkommen att delta i detta webbinarium för kunskapsdelning om hur och varför vi vill säkra ett tryggt hem åt alla barn i enlighet med Barnkonventionens artikel 27 och Agenda 2030:s globala mål 11.1.

 

Anmälan

Barnkonventionens artikel 27:

Konventionsstaterna erkänner varje barns rätt till den levnadsstandard som krävs för barnets fysiska, psykiska, andliga, moraliska och sociala utveckling. Föräldrar eller andra som är ansvariga för barnet har, inom ramen för sin förmåga och sina ekonomiska resurser, huvudansvaret för att säkerställa de levnadsvillkor som är nödvändiga för barnets utveckling. Konventionsstaterna ska i enlighet med nationella förhållanden och inom ramen för sina resurser vidta lämpliga åtgärder för att bistå föräldrar och andra som är ansvariga för barnet att genomföra denna rätt och ska vid behov tillhandahålla materiellt bistånd och stödprogram, särskilt i fråga om mat, kläder och bostad.

Agenda 2030:s globala mål 11.1:

Senast 2030 säkerställa tillgång för alla till fullgoda, säkra och ekonomiskt överkomliga bostäder och grundläggande tjänster samt rusta upp slumområden.

Detaljer

Datum:
16 december 2020
Tid:
13:00–15:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://hem-alla-barn.confetti.events/

Plats

Online, via Zoom