Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En hållbar och trygg stad – för medborgarna i det offentliga rummet

19 november 2019 kl 11:0014:00

Så kan offentlig sektor, forskning och näringsliv lösa samhällsutmaningar genom samverkan. Välkommen till samtal i samarbete med Örebro Universitet.
Danfo är ett bolag i Örebroregionen som sedan 50 år tillbaka tillverkar kundanpassade offentliga toaletter.
Idag levererar Danfo sina produkter och lösningar över hela världen.

Att bygga hållbara och attraktiva städer är något som berör många aktörer, såväl offentliga som privata. På Danfo märker vi i vår vardag hur samhällsutmaningen kring att utveckla trygga städer påverkar människors vardag. Hemlöshet, försäljning av narkotiska preparat och skadegörelse är något som frekvent förekommer i det offentliga rummet. På Danfo ser vi en möjlighet att medverka i arbetet med en hållbar och trygg stad. Danfos tjänster och produkter kan skapa trygghet, och fungera brottsförebyggande i det offentliga rummet. Det kan även handla om att skapa finansiellt utrymme så att kommunerna kan erbjuda offentliga toaletter.

Hållbar stadsutveckling är för Danfo ett samlingsbegrepp som syftar till att stärka vår konkurrenskraft och samtidigt bidra till lösningar för de ekonomiska och sociala samhällsutmaningar som kommuner har kring trygghet. Vi tror att detta bara är möjligt i samverkan med andra aktörer som verkar i det offentliga rummet. Hur styr och driver vi gemensamt arbetet som både stärker den egna verksamheten och samtidigt ger ökad hållbarhet och trygghet i våra städer? Hur kan vi tillsammans skapa innovativa lösningar och samhällsnytta?

Vår förhoppning är att vi tillsammans med er startar en plattform med fokus på hur vi skapar ett tryggare offentligt rum för våra medborgare. Formatet för dagen är aktiv dialog med alla närvarande och Tommy Borglund som moderator.

Detaljer

Datum:
19 november 2019
Tid:
11:00–14:00
Webbplats:
http://danfo.parafont.net/

Plats

Danfo
Kolmätaregatan 28
Nora, Sverige
+ Google Map