Skip to content

Hej Malin Winberg

Malin Winberg kommer att leda konferensen Innovativa lösningar för ett inkluderande arbetsliv från huvudscenen. Hon är professionell moderator och programledare och 2023 var hon med på Topp 100-listan över Sveriges populäraste föreläsare och moderatorer. Malin har en bakgrund som journalist och mångårig erfarenhet av att leda olika event och möten. Med utgångspunkt i Luleå jobbar hon med uppdrag i hela landet och har ett extra fokus på norra Sverige och den gröna omställningen. 

Varför ville du moderera konferensen Innovativa lösningar för ett inkluderande arbetsliv?

För att lyckas med flera av de stora samhällsutmaningar som vi står inför just nu så kommer innovativa lösningar för ett inkluderande arbetsliv att spela en väldigt stor roll. Att jag får chansen att vara med och bidra till att det här blir en så bra mötesplats som möjligt känns både meningsfullt och viktigt.  

För den som inte känner dig vem är Malin Winberg?

Jag är en passionsdriven entreprenör med hjärta för Norrbotten. I grunden är jag utbildad journalist, med en mångårig erfarenhet av direktsänd underhållning, radiodokumentärer, nyheter och reportage. Nu jobbar jag mycket med uppdrag som moderator och programledare, men är även skribent, producerar podcasts om regional utveckling samt utbildar och föreläser om ämnen som rör entreprenörskap, intervjuteknik, att leda professionella event/möten och att våga göra det man brinner för och drömmer om.

Jag är även engagerad i Passionista, en organisation vars mål är att få fler unga att förverkliga dina drömmar. 

Ett stort intresse är träning och hälsa. Våren 2021 lanserade jag yoga online med No Perfect Yoga, där kunder från hela Sverige rullar ut mattan och yogar tillsammans med mig.

Vad kommer du ta med dig och bidra med på konferensen?

Min roll som moderator är att skapa trygghet och bidra till att ni arrangörer och deltagare får en så bra upplevelse som möjligt. Att gästerna på scenen känner sig förberedda och att publiken känner sig sedd och inkluderad är otroligt viktigt för mig som moderator. Värme, nyfikenhet och energi är också ingredienser som jag hoppas kunna bidra med. 

Vad är viktigt för dig när du leder en konferens och ett samtal på scenen?

Närvaron är bland det allra viktigaste. Självklart är det jätteviktigt att ha koll på schemat, att vi har ett dynamiskt och varierat upplägg och att vi håller tiderna. När allt det där sitter så är det närvaron och att vara i nuet som är det allra viktigaste för att fånga upp detaljer, ställa rätt följdfrågor och möta energin i publiken.  

Vad ska man inte missa när man besöker Luleå?

Åh vilken rolig fråga! Förhoppningsvis så bjuder Luleå på ett par magiska höstdagar med färgsprakande löv på träden och en krispighet i luften som ger ny energi i varje andetag. En sådan dag skulle jag varmt rekommendera att ni tar en promenad från Kulturens hus, förbi Norrbottens Teatern, runt Gültzauudden, förbi Varvet och tillbaka in till stan. En promenad på runt fyra kilometer som ger både ny energi och en bra bild av Luleå centrum. Avsluta med fika på valfritt café eller något annat gott för lite extra guldkant.