Vinnova är huvudpartner till Social Innovation Summit 2018

På bilden är de personer som arbetar med området social innovation på Vinnova: Daniel Rencrantz, Max Parknäs, Andréa Råsberg, Judit Wefer, Anna Edwall, Sara Hugosson & Andreas Netz. (Åsa Finth och Jenny Sjöblom saknas i bild)

Sveriges årliga mötesplats för social innovation och samhällsentreprenörskap, Social Innovation Summit, äger rum i Malmö den 13-14 november. I ett samtal med Judit Wefer, programledare för social innovation på Vinnova, berättar hon om Vinnovas deltagande i SI Summit och hur Vinnova arbetar med området social innovation och socialt företagande och varför just du ska gå på Social Innovation Summit 2018!

Varför har Vinnova valt att gå in som partner till Social Innovation Summit?

Att arbeta för sociala innovationer är en självklarhet om vi ska kunna möta komplexa samhällsutmaningar som klimatförändringar, demografiska förändringar, psykisk ohälsa och ökande ojämlikhet. Vi behöver radikalt nya sätt att tänka, samarbeta och agera. I vårt arbete behöver vi engagera alla delar i samhället i innovationsarbetet och Social Innovation Summit är ett utmärkt tillfälle för att mötas, entusiasmeras och inspireras. Såklart vill vi vara med!

På vilket sätt kommer Vinnova medverka i Social Innovation Summit?

Utöver att vi som partners vill bidra i mötets alla samtal, deltar vi med en egen programpunkt med fokus på arbetet med regeringens strategi för sociala företag – ett hållbart samhälle genom socialt företagande och social innovation.

Vad kan Vinnova göra för att främja utvecklingen av social innovation och samhällsentreprenörskap i Sverige?

I samhället finns en enorm potential att bidra till våra gemensamma utmaningar, en potential som vi vill bidra till att främja och synliggöra.  Med våra utlysningar inom programmet för social innovation vill vi stärka innovationskraften hos statliga, privata, akademiska, offentliga som ideella möjliggörare inom det sociala ekosystemet. Vi vill ge möjligheter till att utveckla, testa och skala sociala lösningar för samhällsutmaningar och stärka de sociala aktörernas roll och inflytande i innovationssystemet.

Temat för årets konferens är “Making big” – hur kan Vinnova möjliggöra för att göra området ”big”?

Med våra investeringar vill vi stötta utvecklingen av en sektor som inte enbart bidrar med social nytta utan som också främjar sociala företags affärsmässiga hållbarhet och utvecklar innovationer som uppmärksammas och används av den offentliga sektorn. På så sätt kan området att fortsätta växa och etableras på lång sikt.

Varför behövs en plattform som Social Innovation Summit och vad hoppas du få uppleva på Social Innovation Summit?

Social Innovation Summit ger goda möjligheter för oss som är verksamma inom området att byta tankar, erfarenheter och tillsammans föra området framåt. Vinnova hoppas på oväntade möten, mångfald av infallsvinklar och tillfälle att ta del av internationella erfarenheter. Vi hoppas att vi kan inspireras av deltagarnas innovationskraft och få med oss många tankar hem att arbeta vidare med.

Vilka bör gå på Social Innovation Summit?

Om du är intresserad av social hållbarhet och samhällsnytta är Social Innovation Summit en utmärkt mötesplats – vi ser framemot att träffa deltagare från alla olika sektorer och branscher!

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.