Vilka kommer till Social Innovation Summit?

mobilestories
Jenny Sköld och Lotta Bergseth är två journalister med intresse för demokratifrågor och utbildningsfrågor och har utvecklat den digitala plattformen Mobilestories.se, som de kommer att presentera på popup-scenen under SI Summit. Mobilestories är ett verktyg som gör det möjligt för elever på högstadiet och gymnasiet att skapa och publicera artiklar, filmer och poddar inom ramen för undervisningen.

– Vi ser fram emot att träffa andra samhällsentreprenörer för utbyte av erfarenheter. Vi ser bl a fram emot att lyssna till EPSC:s Ann Mettlers omvärldsanalyser och hoppas att Anne Skovgaard på Den Sociale Kapitalfond ska prata om hur man kan mäta socialt värde. Vi vill också höra Liisa Perjo, Anna Berlina och Leneisja Jungsberg på Nordregio berätta om hur vi som samhällsentreprenörer kan skapa social hållbarhet i glesbygdsområden.

elinpress
Elin Wallberg, Corporate Citizenship Officer på Samsung menar att utbildning, lärande, hållbarhet och hälso- och friskvård är prioriterade områden för Samsung, och att hon därför kommer till SI Summit för att bli inspirerad och få uppslag till initiativ inom dessa områden.

– Samsung är intresserade av social innovation och hur vår teknologi kan stödja en positiv samhällsutveckling. Jag hoppas på möten mellan sektorer där innovation skapas. Mest hoppas jag kanske på att möta digitala entreprenörer med goda exempel på social innovation. Det mest givande på konferenser och summits är ofta nätverkandet och minglet. Den energi som skapas och nya kontakter som knyts. Idéer som kommer upp och kan realiseras. Nya perspektiv och att bli utmanad.

malin-lindberg-yours-2
Malin Lindberg, biträdande professor i genus och teknik vid Luleå tekniska universitet, kommer bland annat medverka i en session under Summiten (håll utkik i programmet) och ser fram emot att få en inblick i vilka socialt innovativa processer som bedrivs av organisationer, företag, myndigheter, universitet

– Jag vill se många olika spännande saker där, bland annat Louise Pulford från Social Innovation Exchange som har bra koll på fronten inom social innovation och Åsa Lindgren från Sweco Society som arbetar med socialt hållbar samhällsutveckling. Det är en efterlängtad samlingspunkt för alla som är engagerade i socialt innovativ utveckling där det ges en värdefull överblick av vad som händer inom området.

hallin_lr_6729
Johanna Hallin, grundare och VD på Srey (f.d. Lumen Behavior) har många års erfarenhet och engagemang inom social innovation och ser bland annat fram emot att se Caroline Casey, som hon har sett förr och enligt Johanna är en person som ”har en fantastisk insikt och lösning för inclusive business”, samt att träffa människor från alla sektorer och nivåer.

– Jag har anmält mig till Social Innovation Summit för att ta del av den fantastiska mång-sektoriella mötesplats som ni skapar i och med de här dagarna. Jag vill prata om lärdomar och insikter jag har fått med 15 år i fältet med andra briljanta, empatiska, smarta och drivna människor – då tänker jag mig att konferensen är en perfekt plats. Jag vill se företagsledare som utmanar sina affärsmodeller. Jag vill se akademiker som utmanar sina tankemodeller. Jag vill se ideella aktörer som inspirerar.

 

Anmäl dig du också!

Har du inte anmält dig än kan du göra det här.
Klicka här för att se vilka fler som kommer dit.
Här kan du också läsa mer om årets teman, jobb, integration, hälsa och metoder, samt se vilka talare du kan lyssna på.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.