Vi ses i Almedalen

Under Almedalsveckan 2018 arrangerar Mötesplats Social Innovation ett seminarium om effektmätning, är medarrangör till Smarta Samtal samt bjuder in till Almedalens populäraste mingel på temat social innovation och socialt entreprenörskap.

Som vanligt är Mötesplats Social Innovation på plats under Almedalsveckan – för att sprida kunskap om social innovation och samhällsentreprenörskap. Under tre olika tillfällen och dagar får du möjlighet att träffa oss och andra personer från samhällets alla sektorer för att ta del av aktuella frågeställningar inom området social innovation.

De hittar hela programmet nedan!

__________________________________________________________

Måndag 2 juli, kl. 10.00 – 11.00
Fenomenalen, Skeppsbron 6

Effektmätning för social innovation – alla pratar om det, men få gör det 

Resultat i traditionella företag mäts i ekonomiskt utfall, resultat i sociala företag mäts i samhällseffekt. Hur kan man underlätta för små entreprenörer och innovatörer att mäta och följa upp den samhällseffekt de skapar? Finns en best practice redan idag? Vilka är de ledande aktörerna och metoderna?
 
I regeringens handlingsplan för att stötta social innovation och socialt företagande nämns effektmätning som ett av fem viktiga insatsområden. Resultat i traditionella företag mäts i ekonomiskt utfall, medan resultat i sociala företag mäts i samhällseffekt. Utan stöd för att mäta insatsers effekt och resultat försvåras möjligheten att stötta, driva och utveckla såväl sociala innovationer som sociala företag. Det finns idag ett flertal nya metoder och angreppsätt för detta. Utifrån arbetet med en handbok med praktiska verktyg för att kunna mäta samhällseffekter bjuder Mötesplats Social Innovation in till en diskussion kring utmaningar och möjligheter inom detta område.
 
Deltagare
Erika Augustinsson, ansvarig kommunikation & policy, Mötesplats Social Innovation; Emma Lindgren, Ashoka; Jenny Carenco, VD, founding partner & impact manager, Prosper Social Impact; Judit wefer, programledare Social Innovation, Vinnova; Annica Johansson, Global Impact Manager, Reach for Change.
Mer info här (Almedalens program) och här (Mötesplats Social Innovation)

__________________________________________________________

Måndag 2 juli, kl. 20.00 – 22.00
Öresundshuset, Hästgatan 1

Almedalsmingel Social Innovation – årets tema: Making it big!

För åttonde året i rad bjuder Hjärna. Hjärta. Cash och Mötesplats Social Innovation, tillsammans med Coompanion Sverige, Malmö stad, Malmö universitet, Reach for Change och Vinnova, in till Almedalens populära mingel för social innovation och socialt entreprenörskap.

Årets tema är ”Making it big”. Kvällen kommer bestå av mingel med många intressanta möten och korta, spännande, pitchar på scen – med fokus på skalbarhet, att växa och impact. Anmäl dig här

__________________________________________________________

Tisdag 3 juli, kl. 17.00 – 17.45
Gotlands Museum, Strandgatan 15

Medborgardrivna innovationer – vilka är de och hur bidrar de till hållbara städer?

Barnavårdscentralerna startade som föreningsinitiativ. Stadsodlingar, byggemenskaper och delningsinitiativ är nutida exempel som möter medlemsbehov – samtidigt som de ökar social tillit och effektiviserar resursanvändning. Vilka är städernas samhällsentreprenörer och hur blir de en än större kraft?

 

Mer info här (Almedalens program) och här (Facebook)

__________________________________________________________

Onsdag 4 juli, kl. 15.00 – 16.00
Slottsterrassen 14, Trädgården

Framtidens välfärd kräver både social och finansiell innovation – lärdomar från fyra nordiska länder

Våra nordiska välfärdsstater står inför stora omställningar. Hur kan de nordiska modellerna förnya sig med hjälp av social innovation? Social innovation kräver också finansiell innovation – är vi redo att ta risk för att hitta framtidens lösningar för att välfärdsstaten ska överleva?

Kom och lyssna till perspektiv och erfarenheter från fyra nordiska länder: Sverige, där regeringen satsar 150 mkr på social innovation – Norge, där en av landets främsta ägarkapitalister satsar stort på socialt entreprenörskap och hjälper politiken att hitta rätt vägar – pionjärerna, Den sociale kapitalfond i Danmark som var först ut i Norden med i fond för social innovation – Finland där man löser den stuprörsproblematiken med en utbredd experiment- och innovationskultur med satsningar på såväl sociala utfallskontrakt som impact investing och medborgarlön.

Medverkande:
  • Stina Billinger, statssekreterare Näringsdepartementet (S)
  • Johan H Andresen, styrelseordförande, Ferd
  • Lars Jannick Johansen, Den sociale kapitalfond
  • Kaisa Lähteenmäki, Sitra

Läs mer om evenemanget här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.