”Vi behöver seriösa samtal mellan människor från olika sektorer”

Möt Sofia Appelgren, en av flera talare vid Social Innovation Summit i Malmö 24-25 november. Vi kommer löpande presentera olika personer och aktörer som medverkar vid konferensen. Just nu erbjuder vi dessutom ett mycket förmånligt Early Bird pris till dig som anmäler dig före 15 september!

Sofia Appelgren är grundare av och vd för det sociala företaget Mitt Liv, som arbetar för ökad integration på den svenska arbetsmarknaden. Företaget finns för närvarande i Göteborg, Stockholm, Linköping, Norrköping och sedan i juni 2015 även i Malmö. Via adept- och mentorsprogram, utbildningar, workshops, rådgivning och nätverksträffar arbetar de för att skapa större mångfald i arbetslivet.

Vilka är dina förväntningar på Social Innovation Summit?

– Jag tror att vi behöver många samtal, i många fler sammanhang, där människor från olika håll kan mötas och byta erfarenheter och dela med sig av kunskap. Vi behöver helt enkelt seriösa samtal mellan människor från olika sektorer, där de får en chans att prata tillsammans.

Varför väljer du att delta på SI Summit?

– Jag hoppas och tror att jag kan bidra med kunskap om hur vi arbetat med att långsiktigt bygga upp vårt företag kring värderingar, som genomsyrar hela vår verksamhet. Jag hoppas att vi kan inspirera!

Behövs social innovation i Sverige och i så fall varför?

– Vi behöver alltid tänka nytt, oavsett vart vi är. Det finns luckor även i det svenska samhället, som jag tror det finns ett stort behov av att lösa med kunskap. Det är så vi på Mitt Liv jobbar: vi testar oss fram och ser vad som saknas. Vad funkar och vad funkar inte? Det gäller att möta de verkliga problemen och att börja från grunden utifrån de faktiska behoven. Sociala företag och social innovation behövs där behoven finns.

Vilken är Sveriges största samhällsutmaningar just nu?

– Vi anser att integration på arbetsmarknaden och att öppna upp arbetsmarknaden är en av de frågor som påverkar och berör många människor just nu. Här tror jag att vi behöver långsiktiga och hållbara lösningar så fler kan bli delaktiga i samhället och arbetslivet.

Vilken samhällsentreprenör eller social innovation tycker du att vi bör hålla ett extra öga på just nu?

– Det finns många, men en av dem jag tycker är superduktig är Admir Lukacevic. Han är en grym kille som gör en massa bra för barn och unga, genom sitt företag Idrott utan gränser

Läs mer om SI Summit och anmäl dig här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.