Veckans tips om forskning och utbildning

Forskning

Om du missade forum för forskningskommunikation i Göteborg i april så finns en bra sammanställning med filmer och texter här. Temat för konferensen var metoder för medverkan i forskning. Kavalkaden med exempel på forskningskommunikation rekommenderas varmt som inspiration.

Ny avhandling om systematiskt förbättringsarbete i för att förbättra arbetet i idéburen social omsorg av Truls Neubeck som är verksam vid Högskolan i Jönköping samt i Famna.

Gapet mellan praktik och teori inom social entreprenörskap i USA analyseras i denna spännande artikel från Stanford Social Innovation Review.

Malin Lindberg från Luleå tekniska universitet har undersökt social innovation i EU:s tillväxt- och innovationspolitiska strategier utifrån ett genusperspektiv.

Utbildning

En studie publicerad av British Council visar på engagemanget för socialt entreprenörskap i högre utbildning i 12 länder. 75% av institutioner för högre utbildning i de 12 länderna har någon form av samverkan med sociala entreprenörer. Exempel på allt från att sociala företag är en del i ekonomiutbildningarna till att man försökt få området att spänna över alla ämnesområden finns i rapporten. Yngre lärosäten verkade ha lättare att få med området som en integrerad del i alla utbildningar.

För dig som forskar

Fores- forum för reformer och entreprenörskap söker disputerade forskare med stort intresse för policy och samhällsfrågor.

Participatory design conference i Aarhus Danmark i augusti.

Sök tjänsten som doktorand i Statsvetenskap med inriktning mot politisk styrning och hållbara stadsmiljöer vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. Tjänsten inrättas i samarbete med K2 inom ramen för forskningsprojekt om regeringens satsning på så kallade stadsmiljöavtal.

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.