Veckans lästips

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

En intervju med Sir Ronald Cohen om Philantropy 2.0 hittar du i denna podcast från Harvard Business School. Läs också gärna vår intervju från SOCAP i år med Sir Ronald.

Aspen Institute har släppt en rapport om hur  impact investment kan lösa utmaningarna med de stora inkomstskillnaderna i USA. Inte tid att läsa hela rapporten? SSIR har gjort en sammanfattning som ger dig de viktigaste slutsatserna.

Vi följer upp  Davos även denna vecka med en artikel om vad impact investors kan ta med sig från World Economic Forum 2015.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

Google lanserar Government Innovation Lab Labbet är mobilt och ska hjälpa den offentliga sektorn att ta sig an utmaningar i samhället med hjälp av Googles innovationsmetoder.

Nesta, GovLab, MaRS, MindLab och SIX har lanserat Lab Notes som är ett nätverk av lab och andra enheter som stöttar innovation i offentlig sektor. De gör en månatlig sammanställning av intressanta resurser inom området.
Civilminister Ardalan Shekarabi kör en seminarieserie om att förnya myndighetssverige. Först ut var ett seminarium i Karlstad med den något svårtydda titeln ”Tjänstelogik för offentlig förvaltning”. Det behandlade bland annat betydelsen av designprocesser för att utveckla och innovera inom det offentliga.

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

Igår hölls ett seminarium i Malmö om en forsknings- och innovationsagenda som behandlar ett ekosystem för social innovation. En rapport från seminariet kommer inom kort så håll utkik. Under tiden kan vi tipsa om att läsa agendan samt en rapport från Tepsie med en mer teoretisk bakgrund om vad som behövs i ett ekosystem.

Tepsie har också gjort en undersökning av de åtgärder EU tagit fram för att stötta social innovation.

I september är det dags för 2015 års International Social Innovation Research Conference  som nu ha öppnat ”call for papers”.

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

Borde näringslivets ledare teama upp med samhällsentreprenörer? Det menar Ashoka i denna artikel i Forbes. I framtiden kommer vi inte att skilja på entreprenörer och samhällsentreprenörer utan bara prata om det rätta sättet att göra affärer.

Guardian  listar 10 trender på webben för framtidens hållbara näringsliv.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.