Veckans lästips 9-15 februari

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

Är mainstreaming av samhällsentreprenörskap och sociala innovationer ett hot mot kärnan i dessa begrepp? Detta diskuteras i denna intressanta artikel från ProBono Australia.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

En insiktsfull krönika om att mäta effekt hittar du hos Blended Value. Jed Emerson som står bakom bloggen talar om nyckeltal som ”The Big Foot” of impact investing – ofta omtalat sällan skådat.

Ett fenomen som av allt annat döma snart kommer att göra sitt intåg i Sverige är Social Impact Bonds. Vi sprang på en informativ rapport som sammanfattar hur man kan jobba med detta: ChoosingSocialImpactBonds_APractitionersGuide.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

Sammanfattning av de 100 bästa artiklarna om delandets ekonomi hittar du hos Ouishare.

Delandets ekonomi uppmärksammas alltmer i Sverige. Karin Bradley, forskare på KTH intervjuas i SVT om detta.

 

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

Social Innovation Europe berättar om tanken med en ny forskningsagenda med fokus på social innovation som EMES kommer att koordinera. Man vill bygga agendan genom co-creation och uppmanar alla intresserade att ta del i processen.

En utmärkt sammanfattning om vad Horizon 2020 innehåller när det gäller social innovation.

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

CSR i Praktiken kör en pop-up shop i Stockholm den 11 mars. Under en eftermiddag hjälper de dig att hitta den perfekta rapporten, den användbara mallen eller den upplysande trendrapporten. Bra rabatter, trendspaningar och tips från experter erbjuds.

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.