Veckans lästips 23 februari-1 mars

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

Impact investing hörs nämnas av allt från ideella organisationer till riskkapitalister runt om i världen och har sakta men säkert börja leta sig till Sverige. Denna lista från Case innehåller massor med bra resurser uppdelade på olika ämnen såsom mätning, introduktion till ämnet, inkubatorers och acceleratorers roll, material riktat till entreprenörer och riskkapitalister.

Alltfler riskkapitalister letar sig nu in på marknaden för impacting investing. Senast i raden är BlackRock som lanserar en ny fond för de som vill investera med miljömål och sociala  mål.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

De senaste 18 månaderna har Nesta på uppdrag av EU lett ett forskningsprojekt om Digital Social Innovation (DSI). Slutrapporten finns nu ute och innehåller bl a en kartläggning av DSIs i Europa samt policyrekommendationer för EU om hur man kan stötta denna typ av sociala innovationer.

I en artikel i Forbes listar Ashoka fem sätt som samhällsentreprenörer förändrar världen. Dessa fem sätt har gemensamt att de alla innehåller olika former av nya samverkansmodeller mellan olika sektorer. Kommer vi rentav se en förändring i vilka sektorer vi delar upp samhället i?

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

Det kommer flera kartläggningar om samhällsentreprenörskap och sociala innovationer just nu. Förra veckan lanserade Nordiska rådet sin kartläggning av Norden. I januari släpptes en kartläggning av det svenska ekosystemet med en intressant analys av hur detta påverkas av vårt starka välfärdsstat.

TRANSIT (TRANsformative Social Innovation Theory) är ett forskningsprojekt som delfinansierias av EU och som nu har varit igång under ett år. Deras blogg är väl värd att läsa om man gillar att nörda ner sig i teorier om social innovation.

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

Är det en myt att hållbarhet är lönsamt? Den och fyra andra vanliga ”sanningar” tar Jesper Jonsteg och Jesper Lövkvist upp i supermiljöbloggen.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.