Veckans lästips

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

Den 3:e februari anordnades Smarta samtal med tema social finansiering. I panelen satt bl a Laurent Leksell från Leksell Social Ventures och Anna Ryott från Swedfund.

OECD släppte i veckan en rapport om impact investing En kort sammanfattning hittar du här.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

SSIR lyfter delandets ekonomi ur ett bredare perspektiv och kopplar ämnet till social innovation.

Ezio Manzini, grundare av DESIS och kanske världens ledande expert när det kommer till design och social innovation, har släppt en ny bok. I boken ”Design, When Everybody Designs – An introduction to Design for Social Innovation” förklarar Manzini vad som händer med designfältet i dagens föränderliga värld där allt fler ägnar sig åt att designa lösningar. Han skiljer mellan diffus-design (som kan utföras av alla) och expert-design (som utförs av designpraktiker) och beskriver hur de kan samverka för att uppnå meningsfull social förändring

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

I slutet av februari är det dags för Ashoka U stora konferens om social innovation och utbildning. En sammanfattning från förra årets konferens hittar du här.

 

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

Global Compact har släppt en ny guide till Corporate Sustainability.

Ett antal aktörer har lanserat ett gemensamt projekt för att  ge förslag till ett bindande fördrag gällande näringsliv och mänskliga rättigheter.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.