Veckans lästips 2- 8 mars

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

Social Innovation Europe startar med anledningen av internationella kvinnodagen en intervjuserie, Women in Social Innovation i vilken de intervjuar framstående sociala innovatörer. Flera intervjuer ligger redan ute och listan kommer att fyllas på under året.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

Genusglasögonen på för effektivare impact investing föreslås i denna artikel från Stanford Social Innovation Review.

Kvinnor bör investera i flickor och kvinnor. Eller? Denna tes drivs iallafall i en artikel av Jacki Zehner som är Women Moving Millions’ chief engagement officer. I artikeln ger också en översiktlig bild av hur fördelningen mellan män och kvinnor bland USAs filantroper ser ut.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

En krönika om mäns och kvinnors olika agerande i den kollaborativa ekonomin kanske kan få dig att le lite igenkännande, alternativt bli förbannad. En observation om att bjuda i människor i sitt hem och alla de saker det för med sig. Något som blir allt vanligare i och med den kollaborativa ekonomins utveckling.

 

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

Malin Lindberg från Luleå tekniska universitet forskar om genusdriven social innovation och i slutet av förra året föreläste hon om detta på Esbris estradföreläsning med titeln Social innovation – för en mer genusinkluderande framtid? Föreläsningen går att se i si n helhet på webben via ovanstående länk.

 

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

CSR i Praktiken uppmärksammar kvinnors roll i leverantörskedjan och anordnar den 24 mars ett seminarium om Women’s Empowerment: The Case for Business Action. Gäster på seminariet är bl a Asger Ryhl, chef för UN Women i Norden och Peder Michael Pruzan-Jörgensen, Europachef för BSR.

Guardian Sustainable Business skriver om en ny undersökning från USA som visar att företag allt oftare anställer kvinnor i svåra tider för att sedan ersätta dem med en man när företaget går bra igen.

 

Kolla gärna in våra tips från förra årets internationella kvinnodag då många av dem fortfarande är relevanta. Missa inte att följa hashtags som #makeithappen #IWD2015 och #kvinnodagen

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.