Världens första TV playtjänst för språkutveckling

– SVT:s utbud är perfekt för att börja förstå det svenska samhället och i appen kan du nu dessutom träna på det svenska språket, säger Niss Jonas Carlsson, ordförande i Språkkraft.

Hur fungerar appen?

Välj fritt bland alla program med valbar text eller välj bland appens rekommenderade program, till exempel ”Nyheter på lätt svenska”. Då öppnas en videospelare där orden i undertexterna är klickbara. Översättningen av orden visas på det språk som du tidigare har angivit som ditt förstaspråk. Det går också att göra integrerade språkövningar i undertexterna.

Vilka språkstöd ges i appen?

Engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska och azeriska.

Var hittar jag appen?

Sök på ”SVT Språkplay” i App store (iOS version 8 och senare) och Playstore (Android version 4.1 och senare)

Vilka står bakom appen?

Appen har tagits fram i ett samarbete mellan den ideella organisationen Språkkraft och Sveriges Television. För att testa appen arbetar Språkkraft med bland annat Sveriges Ensamkommandes Förening som besöker HVB-hem, gruppboenden och asylboenden. Där hjälper de användare komma igång och lyssnar på deras kommentarer. Språkkraft har erhållit finansiering från bland andra Vinnova, Internetfonden, Axfoundation, Dusan Stojanovic, Studiefrämjandet och TNG rekrytering och bemanning.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.