Välkommen på boklansering: ”Alla pratar om det, men få gör det – en handbok i effektmätning”

Den 14 november, i samband med årets Social Innovation Summit lanserar vi årets bok, ”Alla pratar om det, men få gör det – en handbok i effektmätning”. Handboken är tänkt som en guide för alla som är intresserade av att lära sig mer om det växande fältet kring att mäta sociala effekter.

I boken intervjuas sociala entreprenörer och intermediärer kring deras arbete med att mäta sociala effekter och utmaningar och möjligheter diskuteras av forskare och experter.Boken innehåller också exempel som Idrott utan gränser, Mitt liv, Reach for Change och Ashoka men också internationella exempel såsom Will Muir från Equal Community Foundation i Indien och Sebastian Salinas och Claudia Chiang från Balloon Latam i Chile m fl.

Erika Augustinsson är redaktör för handboken och jobbar på Mötesplats Social Innovation.

– Det behövs en handbok inom det här fältet. Så att alla som är intresserade av effektmätning kan få en överblick över det som görs och kanske på så vis snabbare hitta sin egen metod och best practice.

Boken lanseras den 14 november kl. 07.45 på Moriska Paviljongen i Folkets park i Malmö. På lanseringen deltar förutom redaktör Erika Augustinsson: Nicklas Wallberg från Reach for Change, Jenny Carenco från Prosper Social Impact och Bo Nilsson från det sociala företaget Mitt Liv.

Anmäl dig till boklanseringen här

Boken går att ladda ner som pdf här

Boken är framtagen av Mötesplats Social Innovation, Ashoka och EU-projektet Social Innovation Skåne.

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.