Två samhällsentreprenörer blir årets Sommarvärdar i P1!

Igår presenterade Sveriges Radio P1 årets sommarvärdar och vi är glada över nyheten att två samhällsentreprenörer blir sommarpratare 2015. 

Nu är sommaren (nästan) här och igår avslöjades de 58 personerna som ska sommarprata i Sveriges Radio P1.Bland namnen fanns artisten Zara Larsson, före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, miljöprofessorn Johan Rockström och Nobelpristagaren och hjärnforskaren Edvard Moser. Två av sommarvärdarna, Georgios Karpathakis och Arkan Asaad, är samhällsentreprenörer och Change Leaders hos Reach 4 Change.

Georgios Karpathakis Foto: Mattias Ahlm

Georgios Karpathakis
Social entreprenör, 29 år. Född och bosatt i Täby.

Grundare av Underbara ADHD. Sajten, som startade som en blogg 2012 om hur det är att leva med adhd, har växt till en digital plattform där diagnostiserade barn, anhöriga, skola och sjukvård möts. Valdes 2013 ut som en av fem organisationer som får ekonomiskt stöd från Reach for Change – en stiftelse som stöttar sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn. Georgios fick sin adhd-diagnos först som 25-åring efter stökiga skolår, droger, polisanmälningar och sex självmordsförsök. Föreläser nu för att sprida kunskap, minska fördomar och se möjligheter med adhd. Har satt upp teaterföreställningen Ljuvliga Jävla Georgios.

Arkan Asaad Foto: Mattias Ahlm

Arkan Asaad
Författare, föreläsare, kampsportare, 34 år. Född i Kirkuk, irakiska Kurdistan, uppvuxen i Eskilstuna och bosatt i Nacka.

Grundare till Right 2 Choose. Organisationen som utbildar kring tvångsäktenskap, mänskliga rättigheter och rätten att själv få välja sitt liv. Nyligen invald i Kulturrådet och högt uppskattad föreläsare om rätten att vara sig själv. Debuterade med boken Stjärnlösa nätter om manlig hederskultur och det egna tvångsäktenskapet med en kusin. Uppföljaren Blod rödare än vatten handlar om försoningen med hans far och om familjens flykt till Sverige på 80-talet från irakiska Kurdistan. Är tränare och flerfaldig svensk mästare i taekwondo.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.