”Sveriges startup-professor” framtidsspanar på Social Innovation Summit!

Robin Teigland är professor i företagsekonomi, med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm. Robin Teiglands forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation. Hon fokuserar framför allt på hur internet, sociala medier, kryptovalutor, och annan ny teknik såsom blockchain möjliggör för självorganiserande grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser och även utmanar långvariga institutionella strukturer.

Robin Teigland har vid flera tillfällen listats som en av Global Top 50 Business Professors på Twitter och intervjuas ofta om hennes forskning i svensk och internationell media. Hon är även en internationellt efterfrågad talare och kallas ibland ”Sveriges startup-professor”.

Idag toppar digitaliseringen de flesta agendor. Det gäller från företag till akademien och den offentliga sektorn. Vad många förstår är att digitalisering är mycket mer än bara delningsekonomi och teknik som AI, IoT, 3D-utskrift, blockchain, kryptovalutor och smarta robotar. Det finns faktiskt tecken på att de grundläggande antagandena om värdeskapande i samhället utmanas och förvandlas när vi nu flyttar in i den fjärde industrirevolutionen. Vi ser till exempel en polarisering av den ekonomiska aktiviteten. I ena änden med företag som Amazon, Google, Alibaba och Baidu som förstärkt plattformen som affärsmodell med AI för att uppnå en ”vinnare tar allt”-position, medan det i andra änden av spektret finns kryptokurvor, blockchain och open source som gör det möjligt för framväxande decentraliserade samhällen samt nya sätt att skapa värden.

”Samhället befinner sig i den tredje industriella revolutionen. Enkelt förklarat innebär det att samhället håller på att gå tillbaka till hur det var innan den industriella revolutionen – det vill säga då medborgarna inte hade 9- till 5-jobb.”

Utöver sina akademiska meriter har Professor Teigland en imponerande arbetskarriär bakom sig. Hon har arbetat med riskkapitalbolag i Silicon Valley, varit konsult hos McKinsey i Sverige och i Spanien, medtech start-up entreprenör i Norge, verksamhetsstyrning för Esso i Chile, aktiehandel i Spanien, och international banking i USA.

Robin Teigland har en BA i ekonomi med hedersbevis från Stanford University, en MBA från Wharton School, en MA i International Studies från University of Pennsylvania, och en Ph.D i Business Administration från Handelshögskolan i Stockholm.

Teigland växte upp i Nashville Tennessee och flyttade till Sverige 1992.

Det går fortfarande att köpa biljetter till early bird-pris. Köp dina biljetter här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.