”Socialt engagemang kommer att vara en utslagsgivande faktor för alla framtida satsningar”

Grundaren av Mobilearn, Ernest Radal, tycker integrationsfrågan är viktigast just nu och kommer till Social Innovation Summit i hopp om att träffa andra samhällsentreprenörer, inspireras och utvecklas – samt för att berätta sin egen historia.

Ernest Radal är en driven samhällsentreprenör som brinner lika mycket för den sociala mätbarheten som ”return on investment”. Han har erfarenhet av olika kulturer och språk och har genom åren involverat sig både politiskt och ideellt i olika humanitära projekt, såväl i Sverige som i Europa och andra delar av världen. Han är medgrundare till Mobilearn: en mobil tjänst som samlar och gör myndighetsinformation lättillgänglig i din mobiltelefon, med ambitionen att skapa snabbare integration och etablering av nyanlända i Sverige

Vilka är dina förväntningar på Social Innovation Summit?

– För ett par år sedan var jag i Malmö på konferensen SOCAP: Designing the Future vilket var en ögonöppnare för mig. Där träffade jag sociala entreprenörer från hela världen, vilket gav mig kraft och styrka att fortsätta med idén till Mobilearn. Jag träffade många härliga människor och min förväntning är att Social Innovation Summit ska vara en uppföljning på SOCAP. Drömmen skulle vara att träffa några av SOCAP-deltagarna, för att följa upp.

Varför väljer du att medverka på konferensen?

– För att träffa sociala entreprenörer och personer som kan inspirera mig till att bli bättre och mer engagerad, ge mig nya idéer och få mig att tänka annorlunda. Jag hoppas också att kunna inspirera andra med min historia.

Behöver Sverige social innovation och i så fall varför?

– Socialt engagemang kommer vara en utslagsgivande faktor för alla framtida satsningar inom alla områden, alla kategorier och alla bolag. Några av våra största globala utmaningar idag är just sociala och vi behöver kika på nya modeller för att lösa dem. Myndigheter och större institutioner är inte alltid lika snabbrörliga som en social entreprenör med brinnande intresse för sin sak. Därför kan vi inte alltid lita på att det offentliga samhället hjälper oss.

Vilka är Sveriges största samhällsutmaningar just nu?

– Integration! 

Vilken samhällsentreprenör eller social innovation tycker du att vi behöver vi hålla ett extra öga på just nu?

– Jag verkligen älskar vad Roman Graus håller på med. Han drog igång Urban Farmers som är ett socialt företag som hjälper dig odla på ditt tak i stadsmiljö, både för småskalig och storskalig odling. Både Roman som social entreprenör och hans modell för ”urban farming” inspirerar och imponerar otroligt mycket på mig.

Just nu erbjuder vi ett förmånligt Early-Bird pris!
Anmäl dig här till Social Innovation Summit!!

Allt om SI Summit här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.