Social Innovation Summit drar igång imorgon!

Imorgon startar årets Social Innovation Summit i Malmö. Under två dagar, den 14-15 november, samlas cirka 600 personer på Sveriges största, årliga mötesplats för social innovation. Fokus för konferensen är att samla olika aktörer som är intresserade av utvecklingen av social innovation och socialt entreprenörskap. Följ vår liverapportering!

Medverkar i programmet gör bland annat Per Bolund (finansmarknads- och konsumentminister), Tove Larsson (Norrsken Foundation), Jan Tore Sanner (kommunal- och moderniseringsminister i Norge), Anna Heide (Trianon), Lars Trägårdh (Ersta Sköndal högskola), Mia Odabas (moderator), Admir Lukacevic (Idrott utan gränser) Marcello Palazzi (B-Corps Europé), Åsa Skogström Feldt (IKEA), Klas Eklund (SEB) och många fler.

Vi kommer livesända via www.sisummit.se och Sveriges Television UR kommer också att sända delar ur programmet.

En av årets höjdpunkter är ett framträdande av Charles Leadbeater, tidigare innovationsrådgivare till brittiska regeringen och författare till en av de första böckerna om socialt entreprenörskap, The rise of the social entrepreneur.

– Social Innovation Summit är en väldigt speciell mötesplats, som lyckas samla politiker, entreprenörer, investerare med flera. Jag ser fram emot besöket! säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund.

Social innovation handlar enkelt uttryckt om att hitta nya lösningar på samhällsutmaningar, gärna genom att skapa nya relationer och brygga över sektorsgränser. För att göra ämnet mer greppbart har vi valt Creating Value som årets tagline.

Under två dagar identifierar vi framtidsfrågor, arbetar på tvärs över sektorer och utvecklar gemensamt ny kunskap om social innovation. Spännande föreläsare, innovativa och konkreta exempel på social innovation, engagerande workshopar och rundabordssamtal, nätverk och inspiration i Summit Salongen.

För tredje året i rad arrangeras Social Innovation Summit på Slagthuset i Malmö av Mötesplats Social Innovation, Malmö högskola och Malmö stad. Huvudpartners i år är Tillväxtverket, SEB, Forte och Wihlborgs, i samarbete med Securitas och Manpower.

– Malmö Stad tycker detta är viktigt. Dels vill vi visa att det viktigt för oss att samarbeta med Malmö högskola, dels visa för våra medarbetare att social innovation är en viktig fråga för staden, säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

I programmet ingår bland annat sessioner om värde, nya finansieringsmodeller, Folkhemmet 2.0, landet och staden, delningsekonomin, hållbara hyresavtal, ”Sternrapport” för social hållbarhet, stadsodling, sektorsöverskridande samarbeten och mycket, mycket mer.

Förutom sessioner och workshops arrangeras Summit-hacket i samarbete med Förnyelselabbet, Unconference Space med Impact Hub Stockholm, Frågepodden och Matchmaking. För de som vill pitcha sin sociala innovation finns Pop-Up Space samt ”Fika for Change”. Läs mer om detta under programdelen. I samarbete med SEB har 10 entreprenörer erbjudits att delta i konferensen och i samarbete med Securitas har 15 studenter fått möjlighet att gå på Summiten.

Följ samtalet under Summiten via #sisummit17 på twitter och via facebook.


Bakom Social Innovation Summit står Mötesplats Social Innovation, Malmö högskola och Malmö stad. Huvudpartners i år är Tillväxtverket, SEB, Forte och Wihlborgs, i samarbete med Securitas och Manpower

Anmäl dig här
Läs mer om programmet här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.