Snart dags för 2015 års Skoll World Forum

Skoll World Forum, som går av stapeln den 15-17 april, samlar årligen världens främsta samhällsentreprenörer och representanter från samhällets alla sektorer för ett utbyte av information, idéer och lösningar på globala samhällsutmaningar. Eventet är ett samarrangemang mellan The Skoll Foundation och Skoll Centre for Social Entrepreneurship vid Saïd Business School, University of Oxford.

60 sessioner utgör hjärtat av konferensen. Med temat ”belief” sätts det i årets evenemang fokus på hur vår tro på en bättre värld faktiskt kan föra oss framåt och få det omöjliga att bli möjligt. Innehållet kommer att utforska skärningspunkten mellan tro, innovation och utveckling. Några exempel på talare på temat är bland andra Nobelpristagaren och ärkebiskopen Desmond M Tutu, människorättskämpen Graça Machel, författaren och fredsaktivisten Zak Ebrahim samt samhällsentreprenören Jacqueline Novogratz.

Deltagande i Skoll World Forum görs enbart genom inbjudan, i motsats till den öppna konferensen OxfordJam som vanligtvis pågår parallellt. Nytt för i år är satsningen Marmalade som är en vidareutveckling och nylansering av det som tidigare hette OxfordJam. Initiativet bygger på samskapande och att deltagarna tar del i utformandet av eventen, som alla fokuserar på samhällsförändring.

För alla oss som inte finns på plats så går det utmärkt att följa föredrag och event som livesänds på SkollWorldForum.org/live med start 17.00 (UK-tid GMT +1) på onsdag den 15 april. Du kan också hålla dig uppdaterad på Twitter med #SkollWF

På torsdag den 16 april klockan 17.30 (GMT +1) delas även Skoll Award for Social Entrepreneurship ut till entreprenörer som arbetar för ett fredligt, välmående och hållbart samhälle. Prisutdelningen kan även den följas live här.

 

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.