Smyglansering – fem av 100 sociala innovationer

Den 14 november på årets Social Innovation Summit lanserar vi boken ”100 sociala innovationer”. Men redan nu smyglanserar vi ytterligare några av de initiativ som finns i boken. 

Idrott utan gränser
Invitationsdepartementet
Karma
Make Equal
Missing People

Dessa är ytterligare fem av de totalt 100 sociala innovationer som kommer att ha en plats i vår bok ”100 sociala innovationer” och som kommer att finnas med på plats under lanseringen vid årets Social Innovation Summit.

– De är alla exempel på hur social innovation har en fantastisk potential i att adressera några av våra viktigaste samhällsfrågor just nu, såsom hälsa, jämställdhet, matsvinn och integration, säger Erika Augustinsson på Mötesplats Social Innovation (MSI).

Under två års tid har MSI arbetat med att sammanställa några av de sociala innovationer som vi tror har potential att förändra Sverige.

Syftet med satsningen ”100 sociala innovationer” är att lyfta fram goda exempel som kan användas som inspiration och kunskapsbas för alla som på olika sätt vill arbeta med att främja utvecklingen av social innovation i Sverige. Goda exempel som på olika sätt belyser sociala innovationers potential att lösa samhällsutmaningar.

Initiativet 100 sociala innovationer lanserades våren 2015 då vi startade nomineringsprocessen. Utav drygt 50 nomineringar, valdes 11 innovationer ut och presenterades på Social Innovation Summit 2015 och året därpå valdes ytterligare 10 sociala innovationer ut.

– Nu är det såklart spännande att se vilka de resterande 100 sociala innovationer är, men det avslöjar vi inte förrän bok-lanseringen på Social Innovation Summit, säger Erika Augustinsson.

100 sociala innovationer” är ett samverkansprojekt under ledning av Mötesplats Social Innovation. Medverkar i projektet gör även Coompanion, Forum-Idéburna organisationer med social inriktning, Impact Hub och Entreprenörskapsforum.


Anmäl dig till lanseringen här – inträdet är gratis och öppet för allmänheten.


Följ #100socinn på twitter och på facebook

Läs allt om 100 sociala innovationer
Läs mer och anmäl dig till Social Innovation Summit

För pressackreditering och intervjuer med entreprenörerna som närvarar vid lanseringen 14 november maila rebecca.lamptey (@) mah.se

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.