Smarta Samtal om delningsekonomi

msi_finansiering_effektmatningDen 2 november är det dags för nästkommande samtal från Smarta Samtal. Samtalet kommer handla om hur hållbarhet och digitaliseringen påverkar hur företag använder delning som en idé att utnyttja sina resurser effektivt och hur det påverkar traditionella affärer. Det delas bland annat bilar, prylar, boende och kläder. Airbnb och Uber har snabbt vuxit upp och stöper om affärsmodeller i hela branscher.

Hur påverkas traditionella affärer? Hänger lagstiftningen med? Är det konsumenterna som tar makten eller urholkas tvärtom konsumentskyddet? Och hur påverkas den så heliga tillväxten när vi delar det vi har istället för att köpa nytt?

Smarta Samtal talareHör ekonomiprofessor Kjell A Nordström berätta om vad han ser som den mest avgörande trenden i vår tid, Swedbanks chefekonom Anna Felländer om långsiktiga hot och möjligheter för företag och konsumenter, finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund om vad regeringen gör för att reglera området. Hör också Henric Barkman, som delar Karlstadsbor (!) i Karlstad kommun och Åsa Minoz, delandeentreprenör i konsultbolaget ModigMinoz AB och författare till vår skrift ABC i kollaborativ ekonomi. Skiften kommer även delas ut under frukostsamtalet.

Datum: Måndag 2 november
Frukost: från kl. 07.30
Samtal: kl. 07.50-09.00
Plats: Kompani1, Sibyllegatan 29 (nära Östermalmstorg t-bana)

Köp din biljett här!

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.