SIE blir SIC

Syftet med SIE var att främja social innovation i Europa genom att skapa en gemensam plattform för policyskapande, socialt entreprenörskap, universitet, engagerade medborgare och företag att dela sitt arbete utbyta idéer. Under fem års tid har SIE arrangerat flertal evenemang runt om i Europa och bland annat diskuterat nya innovativa lösningar till invandringsfrågan, framtidens sociala innovationer inom industribranschen, finansiering av social innovation samt utveckling av ekosystem. Över 100 intervjuer har gjorts med innovatörer och communities runt om i Europa och över 5000 människor har engagerat sig via SIEs hemsida och sociala medier.

Arbetet med SIE har gjort det möjligt för SIC att växa fram. SIC drivs av 12 ledande organisationer i Europa, bland annat SIX (Social Innovation Exchange), vars VD Louise Pulford kommer att medverka på Social Innovation Summit 2016. SIC är även finansierat av EU:s största forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020. Tanken med SIC är att fortsätta på samma bana som SIE och expandera nätverken bland de som verkar inom och arbetar med social innovation. SIC kommer att fokusera på att koppla samman olika nätverk inom offentlig sektor, digital social innovation, social ekonomi, m.fl., men också engagera och utveckla forskning, lärande, experiment och policy.

Det första evenemanget som arrangeras av SIC är en sommarskola med tema ”Urban Social Innovation” som kommer hållas den 20-23 september. Sommarskolan är ett samarbete med Tilburg Universitys European Social Innovation Week 2016 i Nederländerna. Här hittar du mer information.

SIC kommer ha sin officiella lansering med ett evenemang den 26-27 september i Bryssel. Där kommer ett ramverk över social innovation presenteras, beståendes av gamla trender, framväxande metoder och senaste nytt. Detta ramverk ska bidra till en mer kristalliserad bild av social innovation samt stå till grund för de aktiviteter och evenemang som SIC kommer arrangera i framtiden. Läs mer och anmäl dig till lanseringsevenemanget här.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.