SEB stödjer samhällsentreprenörer under SI Summit

SEB har en historia av att stötta entreprenörer och har de senaste åren även delat ut ett pris till Årets Sociala Entreprenör och stod även förra året för 10 biljetter till Social Innovation Summit för samhällsentreprenörer.

– Som bank är vi en viktig del i samhället. Vi vill vara med och bygga ett samhälle vi alla vill vara en del av och att engagera oss för framtida generationer är övergripande i våra engagemang, säger Malin Grönberg, Ställföreträdande Regionchef SEB.

Hon menar att SEB:s engagemang i entreprenörer handlar om att bidra till den långsiktiga och framgångsrika tillväxten i samhället genom att engagera sig inom entreprenörskap, nyföretagande och utbildning.

Följande samhällsentreprenörer har valts ut av SEB för att delta på Social Innovation Summit 2016:

Jenny Lindström Beijar
Our Normal är en digital kontaktförmedling för familjer med barn med funktionsvariationer. En mötesplats där familjer enkelt kommer kunna hitta och kontakta andra familjer för olika frågor och tillfällen. Och för att träffas! Arbetet drivs av föräldrar som själva känner ett behov av nya digitala tjänster för sina familjer.

Damr Radovic
Det gror i betongen – ett odlings projekt för unga i Orten (Spånga Rinkeby och Kista i Stockholm). Vi odlar relationer människor  emellan: Vi kultiverar relationen till vår närmiljö och natur. Vi lär oss att odla en positiv miljö och  inkluderande kultur. Vi lär oss att så där vi står, utifrån sociala ekonomiska och naturliga förutsättningar. Det gror i betongen har under sommaren 2016 erbjudit 81 ungdomar sommarjobb.

Camilla Norberg Hansen
TIS – Tillfälligt Individanpassat Stöd, är ett helt nytt koncept utvecklat för att ge kvalificerad rådgivning och stöd till familjer som har barn med funktionsnedsättning eller för dig som har en förvärvad hjärnskada. Arbetsgivaren har möjlighet att ge sin medarbetare TIS som en personalförmån. Tjänsten är skattefri för medarbetaren och avdragsgill kostnad för arbetsgivaren.

Garance Legrand
The Newbie Guide ger nyanlända centraliserad, förenklad och lösningsorienterad information på engelska (och snart arabiska) om hur Sverige fungerar – allt från att hitta bostad, jobb, svensk-utbildning, kulturella koder, körkort, hälsa, sociala initiativ m.m.

Ingrid Remvall
Idésmart är en bok och blogg för unga changemakers och entreprenörer. Idésmart vill ge inspiration och verktyg för att unga ska kunna göra skillnad i sitt eget liv, sin karriär och sin omvärld. Boken är framtagen i samarbete med Young Innovation HUB genom Fryshuset.

Kristian Rönn
Normative är världens första automatiska bokföringsprogram som integrerar hållbarhetsredovisning med finansiell redovisning. Med Normative behöver du inte längre vara en hållbarhetsexpert för att engagera dig i hållbarhetsredovisningen. Det enda du behöver göra är att ladda upp din finansiella redovisning så kartlägger och kvantifierar Normative hur stor påverkan din leverantörskedja har på global uppvärmning, markanvändning, biologisk mångfald, mänsklig hälsa och upp till 300 andra miljöindikatorer.

Richard Lindberg
One Planet Rating (OPR) is a user-generated ratings and reward platform for responsible travelers and tourism service providers, enabling improved ecological/social destination stewardship.

Stefanie Smith
Pitupi är ett svenskt, slow fashion, barnklädesmärke. Till skillnad från de flesta andra företag som tillverkar barnkläder har vi en fullständigt transparant produktion och kan alltid svara, i detalj, på frågan: “Vem tillverkade mina barns kläder?”. Vi berättar nämligen, redan på våra plagg, vem av våra sömmerskor som har sytt just de kläder du köper.

Susana Torres
Integrationsakademin erbjuder kurser och program för att hjälpa nysvenskar och människor i utanförskap för att förkorta deras väg till integration. Susana Torres har också grundat Swedish Integration Initiatives (SII) – ett nätverk med företag och initiativ som arbetar för integration och mångfald/inkludering, samt Socialtapas – en digital tjänst för att skapa sociala knytkalas. Det blir lättare att starta konversationer genom att prata om sina egna maträtter.

Bild: Pitupi

Anmäl dig till Social Innovation Summit!

Anmäl dig här.
Vilka har redan anmält sig?

Här kan du också läsa mer om årets teman, jobb, integration, hälsa och metoder, och här kan du se vilka talare du kan lyssna på.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.