SEB partner för årets Social Innovation Summit

SEB går in som partner för årets Social Innovation Summit i Malmö. Läs vår intervju med Maria Pellborn, Corporate Citizenship & Brand Manager hos SEB.

Social Innovation Summit äger rum 14-15 november i Malmö och arrangeras av Mötesplats Social Innovation, i samarbete med Malmö högskola och Malmö Stad.

Varför har SEB valt att gå in som partner till Social Innovation Summit 2017?
Vi på SEB tror att entreprenörskap och innovation kan skapa en bättre värld. Det är därför vi går till jobbet varje dag. Detta, tillsammans med att vi vill lära oss mer om hur SEB kan stötta socialt entreprenörskap och social innovation, är anledningen till att vi stöttar Social Innovation Summit.

På vilket sätt kommer SEB medverka i Social Innovation Summit?
SEB kommer hålla föredrag om megatrender tillsammans med vår hållbarhetsekonom Klas Eklund. SEB kommer även bidra med kunskap kring vilken typ av bolagsform man ska ligga i och tillsammans med vår partner Inkludera kommer vi föra ett resonemang kring hur kommuner kan bli duktigare på att köpa tjänster för en bättre värld.

Varför är social innovation viktigt och på vilket sätt arbetar SEB för att främja området?
Entreprenörskap är kärnan i vår affär och samhällsfrågor har alltid varit en del av SEB:s dna. En bank är en spegling av samhället i stort och kan vi verka för ett bättre samhälle så speglar vi tillbaka. Vi jobbar bl.a. med att ge ekonomisk utbildning till sociala entreprenörer. Vi brinner för att företag ska skala upp, entreprenörerna brinner för sin verksamhet. För andra året i rad bjuder vi, genom en tävling i samarbete med Mötesplats Social Innovation, på 10 biljetter till samhällsentreprenörer som vill delta i Social Innovation Summit men som inte har möjlighet att bekosta sitt deltagande. SEB arbetar också med att främja området genom stiftelse verksamhet och filantropiska verksamheter.

Vad tror du Social Innovation Summit kan tillföra?
Inspirera till nya samarbeten. Förhoppningsvist kunna tillföra nya lösningar och förhoppningsvist påverka beslutsfattare inom riksdagen, regeringen och kommuner att tänka mer entreprenöriellt i frågor som faller inom området.

Vad hoppas du få uppleva på Social Innovation Summit?
Vi behöver vara mer konkreta kring hur entreprenörer kan bli uppköpta av kommuner, det skulle jag vilja se mer om. Jag hoppas lära mer om hur vi kan visa värdet av det som socialt entreprenörskap skapar, vilka samhällsproblem man arbetar med att lösa och HUR man kan hitta vägar framåt tillsammans. Och nätverket såklart!

Vilka bör gå på Social Innovation Summit?
Framförallt är det viktigt att kommuner och landsting kommer med. De sitter på samhällsproblemen och kan möta de som har lösningar. Viktigt dessutom att vi finansiella aktörer deltar för att hitta nya lösningar och lära mer av området.

Boka din biljett här!

Vad är SI Summit?
Årets tema – Creating Value
Allt om SI Summit

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.