SEB bjuder tio entreprenörer på Social Innovation Summit-Ansök nu!

Fyll i formuläret nedan och tala om för oss varför just du ska få en plats. Skicka din ansökan senast den 8:e november. Vinnarna utses av MSI och SEB och meddelas den 10:e november.

SEB har en historia av att stötta entreprenörer och har de senaste åren även delat ut ett pris till Årets Sociala Entreprenör.

Vi ställde några frågor till Malin Grönberg, Biträdande Regionchef Region Syd om deras arbete med att stötta nyföretagande.

Varför stöttar ni entreprenörer?

Som bank är vi en viktig del i samhället. Vi vill vara med och bygga ett samhälle vi alla vill vara en del av och att engagera oss för framtida generationer är det övergripande i våra engagemang.

Den gröna tråden i SEB:s samhällsengagemang handlar om att vara med och bidra till en framgångsrik och långsiktig tillväxt. Det gör vi bland annat inom entreprenörskap, nyföretagande och utbildning.

Sverige behöver fler nya företag som växer och skapar nya arbetstillfällen. Vi vill gärna vara en del av detta och tillföra det vi kan för att utveckla, stötta och främja entreprenörskap. Vi gör det med hjälp av vår kunskap och erfarenhet, men framför allt genom våra olika partnersamarbeten. Dessa samarbeten är handplockade och består av organisationer och initiativ som tillsammans spänner över entreprenörskapets alla skeden. Från att stötta och uppmuntra fler att starta företag till att ge befintliga företag möjligheter att hitta ytterligare växtkraft.

SEB:s engagemang för entreprenörer är ett sätt för oss att föra vår historia vidare och samtidigt ge ett bidrag till framtiden. Och inte minst till ett framgångsrikt entreprenöriellt Sverige.

Hur jobbar ni med sociala innovationer och sociala entreprenörer?

En del av det vi stödjer är sociala entreprenörer genom vårt samarbete med MSI och Universum där vi lyfter goda exempel.

Ett exempel på socialt entreprenörskap som vi själva tar fram är; Arbete, skolgång och framtidstro-Våra fonder för mikrolån ger människor på landsbygden i utvecklingsländer en möjlighet att bli entreprenörer. Fonderna bidrar till att skapa företag som lagar mopeder, tillverkar skor och syr kläder. De startar kooperativ, möjliggör skolgång och stöttar innovation.

 

Ansökningstiden har gått ut. Vinnarna meddelas den 10:e november.

 

SEB

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.