”Samverkan kan vara en brygga till social innovation”

Pär Larshans kommer till Social Innovation Summit – kommer du? Missa inte chansen att köpa biljetter till Early-Bird pris! Tolv dagar kvar att registrera dig till ett kraftigt reducerat pris! Läs mer om Larshans och varför han kommer till Malmö i november.

Pär Larshans är hållbarhetschef på Ragn-Sells. Dessförinnan hade han motsvarande position på Max Hamburgerrestauranger. På Ragn-Sells, där han började i juni 2015, hoppas han få arbeta med hållbarhet ur ett ännu större perspektiv än han gjort tidigare. Att bidra till ett bättre samhälle är det som driver honom.

Vilka är dina förväntningar på Social Innovation Summit?

– Jag hoppas till exempel få möjlighet att diskutera hur vi får in frågor om hållbarhet i ”gamla organisationer”: Hur kan vi gå ifrån tänket att hållbarhet handlar om riskminimering till att få fler att inse att vi behöver tänka och arbeta på nya sätt? Social innovation handlar om ett ändrat mänskligt beteende och jag är nyfiken på att få reda på hur långt vi kommit här. Jag tror också att samverkan kan vara en brygga till social innovation. Vi måste samverka för att våga tänka nytt och att våga pröva att arbeta värderingsstyrt. För morgondagens generation vill ha företag som tar ansvar.

Varför väljer du att delta på SI Summit?

– Att maximera människors potential är en fråga som driver mig och som jag hoppas få möjlighet att prata om under konferensen. Att synliggöra alla, är en annan hjärtefråga. För vinstmaximering är inte längre det enda; vi kan istället få en större vinst via en utveckling med sociala förtecken. Och här tror jag alltså att samverkan är viktigt.

Behövs social innovation i Sverige och i så fall varför?

– Vi har gått från ett industrisamhälle till ett tjänstesamhälle och vi behöver hitta nya vägar att leverera dessa tjänster. Vi behöver social innovation för att hitta andra sätt att lösa våra samhällsuppgifter och samhällsfrågor.

Vilken är Sveriges största samhällsutmaningar just nu?
– Den demografiska utvecklingen är definitivt en stor utmaning. Hur ska vi ha råd att behålla vår standard och hur ska företagen attrahera och behålla sin kompetens? Jag tror till exempel att företagen behöver börja samarbeta med skolan i mycket tidigare skeden än de gör i dag. Här har företagen en roll. Skolan behöver å sin sida bli mer öppen för att släppa in företagen.

Vilken samhällsentreprenör eller social innovation tycker du att vi bör hålla ett extra öga på just nu?
– Ola Jönsson Bergström och Carl-Johan Björklund, som bland annat driver ”100 svenska ledare berättar”. De har fokus på samverkan och menar att det samarbete som är nödvändigt för att driva på samhället cirkulärt, uppstår mellan företag.

Anmäl dig här till Social Innovation Summit!!
Allt om SI Summit här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.