SI Summit presenterar: Ett brett och myllrande program

Programmet för Social Innovation Summit, som äger rum den 24-25 november, börjar nu ta allt fastare form. Ett stort antal programpunkter har släppts och fler tillkommer inom kort. Passa på att redan nu botanisera bland och fundera över vilka föreläsningar du absolut inte vill missa, vilka teman du är sugen på att följa och vilka seminarier, workshops, utställningar och möten du vill uppleva under konferensen.

Social Innovation Summit arrangeras i år för första gången, med ambitionen att bli en återkommande nordisk mötesplats för bland andra entreprenörer, innovatörer, beslutsfattare och finansiärer; alla med ett gemensamt intresse för social innovation.

Programmet är uppbyggt som en myllrande ”kunskaps-basar” med ett antal parallella spår att välja mellan. Ett antal ”key note-föreläsningar” utgör kärnan och runt dem och övriga föreläsningar, som är indelade i teman, kopplas inslag som en entreprenörskapstävling, frukostseminarier, Summit Salongen som består av mötesytor och en utställningsdel, Pop-Up Space, Sharing Space samt en del kulturella inslag och en mingelbuffé på kvällen den 24 november.

– Med den här konferensen tar vi ett samlat och tvärsektoriellt grepp om social innovation. Vi vill belysa de olika aspekter som behövs för att skapa fler sociala innovationer och vi vill öka innovationskraften i alla samhällssektorer. Med denna utgångspunkt har vi valt konferensens olika teman och aktiviteter, säger Hanna Sigsjö, verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation.

De teman som föreläsningarna är indelade i är: affärsmodeller för social hållbarhet, design för social innovation, effektmätning, finansiering, forskning, innovation i offentlig sektor, kollaborativ ekonomi, samhällsentreprenörskap, samverkansmodeller, social innovation samt social innovation i politiken.

De flesta seminarier och föreläsningar kommer att äga rum på svenska, med vissa undantag. Konferensen har nämligen lockat ett antal internationellt kända experter, och de programpunkter där de deltar kommer att ges på engelska.

– Det är viktigt för oss att konferensen är en bra mix och kan tilltala många. Vi vill att alla ska få med sig verktyg hem, att arbeta vidare med i sin sektor eller inom sin organisation. När vi valt talare och seminariedeltagare har vi letat efter pionjärer och föregångare inom olika fält. Via dem och det breda upplägget hoppas vi att deltagarna ska bli inspirerade och få en ökad förståelse för hur det ser ut runt om i världen när det gäller social innovation. Upplägget bjuder på allt från traditionella talare till seminarier och workshops där deltagarna kan delta mer aktivt. Båda delar är lika viktiga, säger Erika Augustinsson, ansvarig för kommunikation och policy på Mötesplats Social Innovation.

Välkommen in och ta del av vårt myllrande program, med inslag, talare och deltagare från hela världen. Har du inte anmält dig än? Passa på att göra det redan i dag!

Anmäl dig till Social Innovations Summit här
Allt om Social Innovations Summit här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.