Pop-up Science Shop för näringslivet

Samarbete och samverkan med varandra och över gränser förs ofta fram som nödvändigt för att lösa dagens utmaningar. Social Innovation Skåne och Mötesplats Social Innovation bjuder in till en Pop-up Science Shop, där ni från näringslivet deltar för att tillsammans med akademin lösa några av era aktuella utmaningar.

Under hösten håller vi två Pop-up Science Shops/lunchträffar, den 25 augusti och
2 oktober i Storm, Malmö högskolas nya innovationsmiljö. Över lunchen diskuterar vi tillsammans med forskare vid Malmö högskola de utmaningar eller fråge- ställningar ni står inför idag och imorgon. Ni bidrar med viktiga erfarenheter och kunskap från er bransch.

25 augusti kl.12-14 – Era utmaningar diskuteras och utvecklas
2 oktober kl.12-14 – Presentation av befintlig forskning och utveckling av samarbeten baserade på era utmaningar

Vad: Pop-up Science Shop för näringslivet

Var: Storm, Gäddan, Citadellsvägen 7 Malmö

När: 25 augusti kl 12.00-14.00 inklusive lunch och kaffe
O.S.A senast 21 augusti till storm@mah.se

Vad är en Science Shop? I en Science Shop möts akademin och övriga aktörer för att tillsammans lösa utmaningar. Konceptet har använts av olika universitet och forskningsinstitut sedan 1970-talet för att främja samarbete och partnerskap mellan akademin och andra sektorer. Social Innovation Skåne och Mötesplats Innovation Skåne bjuder in till en tillfällig version av en Science Shop. En Pop-up Science Shop som riktar sig till näringslivet och era utmaningar idag och imorgon.

Hur funkar en Science Shop? Ni kommer med frågeställningar och utmaningar till Science Shopen. Relevant befintlig forskning identifieras, och eventuellt kopplas utmaningen till en befintlig forskningsmiljö för vidare utveckling. Om forskning inte bedrivs på den aktuella frågeställningen eller om det finns behov att utveckla den ytterligare, kopplar vi samman er med relevanta forskare, alternativt med studenter som kan arbeta med utmaningen i ett examensarbete eller liknande, beroende på vad som passar er som uppdragsgivare bäst.

Inbjudan Pop-up Science Shop för näringslivet

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.