Pionjären Leadbeater till Social Innovation Summit

Charles Leadbeater medverkar som talare under årets summit, 14-15 november, i Malmö. En av pionjärerna att skriva om samhällsentreprenörskap, numera globalt eftertraktad rådgivare inom innovation och kreativitet. Missa inte årets händelse inom social innovation och samhällsentreprenörskap i Sverige.

Charles Leadbeater (Storbritannien) är oberoende rådgivare, bästsäljande författare, journalist och tänkare om innovation och kreativitet. Hans kunskap är eftertraktad av regeringar, städer och organisationer världen över med uppdrag för Englands regering, Europakommissionen och flertalet globala koncerner. Leadbeater är pionjären som redan 1997 skrev boken ”The Rise of the Social Entrepreneur”, en av de allra första publikationerna om samhällsentreprenörskap med konkreta exempel på hur samhällsentreprenörer adresserar samhällsutmaningar i sina verksamheter. Han är engagerad i bl a British National Endowment for Science Technology and the Arts (NESTA), Oxford University’s Said Business School, Young Foundation och är en av grundarna av Participle (public service design agency).

Som del av tankesmedjan Demos i London, såg Leadbeater tidigt fenomenet ”pro-ams” – passionate amateurs who act like professionals, entusiaster vars banbrytande upptäckter förändrar samhället och vår syn på innovation. Hans rapport ”The Pro-Am Revolution” (2004) uppmärksammades som en av det årets viktigaste globala idéer. Som en av de mest respekterade auktoriteter och tänkare om innovation och kreativitet, har Charles Leadbeaters insikter och teorier fått några av världens största organisationer och ledare att omvärdera och ändra sina strategier.

Förra året deltog över 600 personer på Social Innovation Summit i Malmö och över 100 personer medverkade på scen.

Läs mer. Se Charles Leadbeater på TED.

Läs allt om Social Innovation Summit

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.