Per Bolund till årets Social Innovation Summit

Han är ministern med ett stort engagemang för socialt företagande, som bland annat har initierat utredningar om crowdfunding och delningsekonomi, drivit igenom skattesänkningar för reparation av prylar och inte minst är väldigt engagerad i utvecklingen av nya mått på välstånd.

Så det är inte osannolikt att det är ämnen som finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund kommer att lyfta fram då han i år invigningstalar på Social Innovation Summit.

– Social Innovation Summit är en väldigt speciell mötesplats, som lyckas samla politiker, entreprenörer, investerare med flera. Jag ser fram emot besöket! säger Per Bolund.

Då det gäller social innovation är diskussionen kring hur man mäter värde och välstånd en nyckelfaktor. Hur kan vi, och ska vi, sätta en prislapp på trygghet, tillit, lycka, samverkan och partnerskap? Hur synliggör vi långsiktiga effekter för individen och samhället? I regeringens initiativ på nya mått på välstånd försöker man ta ett grepp kring detta.

– Vi behöver mäta samhällsutveckling bredare än att bara titta på BNP. Med en bredare analys av utvecklingen får vi som regering ett bättre underlag för att kunna fatta rätt beslut för en hållbar utveckling, fortsätter Bolund.

I samband med att vi idag står inför stora samhällsutmaningar som till exempel klimatförändringar, segregation, åldrande befolkning, ökad psykisk ohälsa och arbetslöshet så ökar också intresset för social innovation. För att möta dessa utmaningar krävs nya idéer, metoder och samarbeten.

– Hos många entreprenörer i Sverige finns inte bara en enorm innovationskraft, utan också en vilja att vara med och förändra och förbättra samhället. Det är häftigt att se företag som vågar tänka brett och ta sig an stora samhällsutmaningar – och det vill jag som politiker uppmuntra, säger Per Bolund slutligen.

Årets Social Innovation Summit är den tredje i ordningen och en av Nordens största årliga mötesplatser för social innovation. Här samlas entreprenörer, förändringsagenter, investerare, innovatörer, politiker och beslutsfattare från alla samhällssektorer för att tillsammans skapa nya lösningar på vår tids stora samhällsutmaningar.


Bakom Social Innovation Summit står Mötesplats Social Innovation (MSI) vid Malmö högskola och Malmö stad. Summiten arrangeras i samarbete med FORTE, Tillväxtverket, SEB och Wihlborgs.

Se programmet här
Läs om temat Creating Value

Anmäl dig här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.