Påverka vilken samhällsutmaning som får 2 miljoner euro

Vilken samhällsutmaning som kammar hem det finansiella stödet avgörs i en omröstning av folket. Fram till 21 oktober är omröstningen öppen för alla. Gå in och rösta på den samhällsutmaning du tycker är viktigast att lösa och som förtjänar stödet.

Kort beskrivning av de fem röstbara samhällsutmaningarna

Barnfetma: Så att fler barn kan leva ett bättre och hälsosammare liv. Så de kan växa upp till friskare vuxna och på så sätt spara höga kostnader för de europeiska hälsovårdssystemen.

Åldrande befolkning: Så att äldre människor känner sig värdefulla i samhället och för att åldrandet inte ska hindra ett sunt och aktivt socialt liv.

Integration av invandrare på arbetsmarknaden: För att lagliga invandrare i EU effektivt ska integreras på arbetsmarknaden och därigenom bidrar till EU: s konkurrenskraft och förbättrar människors liv.

Kvinnors entreprenörskap och kvinnoledda företag: Så att de barriärer som hindrar kvinnor att välja företagande karriärer lyfts. Det bidrar till kvinnors kompetens och en starkare europeisk ekonomi.

Medborgare för ren energi: Så att medborgarna blir mer aktiva och kan ta initiativ till att kunna ändra hur energi görs mer hållbar, ren och säker.

Var med och påverka vilket förslag på samhällsutmaning som är viktigast och i störst behov av detta finansiella stöd för utveckling och problemlösning. Röstningen stänger 21 oktober.

Läs mer om samhällsutmaningarna och rösta här.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.