Off2off

Karlstadbaserade Off2off har utvecklat en digital kommunikationstjänst för att återanvända överblivet material från organisationer. Det kan vara kontorsmaterial, möbler eller annat material som är i för gott skick för att slängas och som hittar nya ägare genom tjänsten.

Plattformen tillhandahåller en molnbaserad kommunikationstjänst specifikt utvecklad för strukturerad återanvändning, som synliggör och matchar användarnas behov och funktionella överskott, det vill säga överblivna produkter som är för bra för att kastas. Tjänsten är tillgänglig för alla typer av organisationer och förutom att minska kostnader för nyinköp och ett flertal miljömässiga vinster, skapar det även instegsjobb och engagerar medarbetarna.

Off2off utsågs till årets tjänsteinnovation av stiftelsen SKAPA 2013 och antogs till Tillväxtverkets initiativ Startup-Swedens bootcamp för digitala bolag med en hållbarhetsidé 2017. De samarbetar med Ragn-Sells och kommuner som Ystad, Danderyd, Järfälla, Lerum, Upplands Väsby och Malmö använder Off2Off:s tjänst.

Ystad kommun beräknar att första årets användning av plattformen har gett ekonomiska besparingar, jämfört nyinköp, motsvarande 456 000 kronor.

Läs mer om Off2off

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.