Odlingsnätverket Seved

Det började för några år sedan med ett par pallkragar och har idag utvecklats till en fullskalig stadsodling på innegårdar och kvarterstomter; totalt cirka 800 kvadratmeter odlad yta mitt i stan.

Odlingsnätverket i Seved finns i den centrala stadsdelen Sofielund, i Malmö. Allt började som ett projekt som ville skapa en gränsöverskridande dialog mellan olika kulturer och åldrar. Som en metod för möten använde de bland annat odling. En idé kring ett odlingsnätverk började växa fram, eftersom boende i området visat ett stort intresse för odlingarna.

Företaget Odla i stan och den ideella föreningen Odlingsnäverket Seved tog gemensamt fram en modell för stadsodling. Modellen innebär att fastighetsägarna upplåter mark åt boende och står för redskap, jord, pallkragar samt bevattningsmöjligheter. Fröer och plantor bekostar de boende själva.

Odlingsnätverket Seveds roll är att hjälpa boende att komma i gång och stötta, inspirera, samordna samt utbilda i ekologisk stadsodling. De genomför öppna odlingsträffar för kunskapsutbyte och för att skapa relationer människor emellan, så kallad socio-ekologisk odling.

Föreningen är öppen för alla och inätverkets regi finns även en kvartersträdgård och en ätbar utomhusvägg.

Läs mer om Odlingsnätverket Seved.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.