Nytt forskarnätverk med fokus på social innovation

Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola är initiativtagare till ett nytt forskarnätverk för social innovation och bjuder in till en regional lunchträff i samband med konferensen Social Innovation i Norr i Piteå den 3 maj.

Sociala innovationer är nya idéer som möter sociala behov, skapar sociala relationer och bildar nya samarbeten. Dessa innovationer kan vara produkter, tjänster eller modeller som adresserar ouppfyllda behov på ett effektivare sätt. (Europeiska Kommissionen)

Vi vill bjuda in till en regional lunchträff i samband med konferensen Social Innovation i Norr som äger rum i Piteå den 3 maj och som Mötesplats Social Innovation är med och arrangerar. Vid träffen får du en bild av forskningsläget för social innovation i Sverige idag och deltar i en gemensam diskussion om vad du ser för värde i ett forskarnätverk på detta tema. Den regionala träffen anordnas i samarbete med Luleå tekniska universitet och Umeå universitet som för dialogen kring forskarnätverk lokalt.

Initiativtagare till nätverket är Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola. Syftet med forskarnätverket är att utveckla en bas och mötesplats för forskare inom social innovation. Tanken är att arbetet kommer att fokusera på att utveckla samarbetet mellan olika regioner och forskningsmiljöer i landet samt att främja och uppmuntra pågående och ny forskning om social innovation. Alla forskare som är intresserade av ämnet välkomnas som medlemmar i nätverket.

Tid: 3:e maj, kl 12-13
Plats: Studio Acusticum, Piteå
Anmälan: marie-louise.lovgren@mah.se

Frågor: Marie-Louise Lövgren nationell nätverkssamordnare Mötesplats Social Innovation, marie-louise.lovgren@mah.se; Anna Sandström Emmelin, nätverkssamordnare Umeå universitet, anna.emmelin@umu.se och Malin Lindberg, nätverkssamordnare Luleå tekniska universitet, malin.lindberg@ltu.se

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.