Ny möjlighet att finansiera din idé

JS_1796_Liggande
Jasmine Soufi

Varför jobbar Business Region Göteborg med att stötta samhällsentreprenörer?

Visionen vi har är att Göteborg är en stad där människor vill engagera sig och där engagemanget tas till vara. Vi vill att den innovationskraft och kreativitet som finns i staden ska bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle och en bättre värld.

Vi har fått Göteborgs Stads uppdrag att under 2014-2016 skapa bättre förutsättningar för socialt företagande i staden genom stöd till affärsutvecklande insatser och det har vi valt att göra genom exempelvis denna fond där man kan söka ekonomiskt bidrag.

Vad menar ni med socialt företagande?

Socialt företagande är ett brett begrepp med en tydlig tanke: Att skapa företag som bidrar till ett bättre samhälle. Det är angeläget för Göteborgs Stad att ta vara på människors kraft att hitta nya lösningar på samhällsproblem. Det är också ett viktigt område för att nå en utveckling med fler hållbara företag i Göteborg. Poängen med socialt företagande är att samhällsnytta går före vinstintresse.

Vem kan söka?

Ideella och ekonomiska verksamheter som har samhällsnytta och inte vinstintresse som främsta drivkraft. Mottagaren ska utöva sin verksamhet främst inom Göteborgs Stad.

Varför ska man söka?

Även om man inte drivs av pengar, så behöver man ofta pengar för att driva ett projekt eller en verksamhet. Därför ger vi entreprenörerna chansen att ansöka om finansiellt stöd och rådgivning för affärsutveckling. Vi ser det som en hjälpande hand till någon som vill hjälpa andra.

När kan man ansöka och när får man besked på sin ansökan?

Första omgången är deadline för ansökan den 10 februari och man får svar på sin ansökan den 20/3. Nästa omgång att ansöka startar i maj.

 

Ansök här

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.