Nu drar vi igång Social Innovation Summit!

I morgon inleds Social Innovation Summit. Ca 600 personer har anmält sig och det myllrande programmet med en mängd talare och lockande kringaktiviteter står otåligt på tå och väntar. Välkommen till Sveriges årliga mötesplats för social innovation!

Under konferensens två dagar kommer vi tillsammans att vända och vrida på begreppet social innovation, med utgångspunkt i årets fyra teman: jobb, integration, hälsa och metoder. Tanken är att ge besökarna många, och förhoppningsvis en del nya, perspektiv och utblickar, praktiska tips, goda exempel och metoder för att arbeta med social innovation, senaste nytt på forskningsfronten samt en mängd olika möjligheter att nätverka och träffa nya människor från alla sektorer.

Låt dig inspireras

Bland höjdpunkterna i det fasta programmet föreslår vi att du låter dig inspireras av Johan H. Andresen, en norsk pionjär som valt att investera i samhällsentreprenörer. Är du mer intresserad av att få med dig verktyg och metoder för hur man kan arbeta med social innovation? Då föreslår vi att du lyssnar på Lisa Lindström eller Beatrice Andrews.

Lisa Lindström är chef och grundare av designföretaget Doberman och arbetar dagligen med att hitta metoder för att lösa samhällsutmaningar. Beatrice Andrews är chef för Storbritanniens Policy labb och delar med sig av sina erfarenheter av att förstärka kopplingen mellan praktik och politik inom social innovation.

Lyssna, prata, göra

Under rubriken ”Lyssna, prata, göra” arrangeras 24 sessioner med möjlighet att lyssna och diskutera med pionjärer och igångsättare. Varför inte höra mer om hur vi kan arbeta med social innovation inom Agenda 2030-arbetet i Sverige? Eller var med i ett runda-bordssamtal kring utveckling av lokala ekonomier!

På Social Innovation Summit är ambitionen att skapa en rad olika sätt och möjligheter för människor att mötas. En av nyheterna i Summit Salongen, som i år utökats ytterligare, är att du kan vara med på Matchmaking. Ge dig själv chansen att möta människor som du inte ens visste om att du borde träffa.

Lunch-picknick med nya vänner

Nytt för i år också möjligheten att boka en picknick-korg och avnjuta lunchen i samtal med nya vänner. Eller varför inte besöka nyheten ”UnConference Space”, där Impact Hub välkomnar dig. Här kan du inspireras, diskutera, jobba, ladda mobilen eller hålla ett möte.

I Summit Salongen finns även en Pop-up scen, som var mycket populär förra året. Under tre minuter kan du ta plats och berätta just din historia om social innovation, din utmaning, efterlysning eller uppmaning till publiken. Pop-Up Scenen leds av professionella moderatorer.

Vi livesänder!

Har du inte möjlighet att närvara på konferensen? Lugn, det finns tröst att få – vi livesänder alla programpunkter från huvudscenen Teatern samt vissa andra sessioner livesänds också. Nytt för i år är att UR Samtiden och Kunskapskanalen också kommer sända live från Summiten. Inspelningarna publiceras på UR Play och i Kunskapskanalen och kommer att vara tillgängliga där i flera årl

Du kan även följa konferensen på twitter, via #sisummit16 eller på vår Facebook-sida. Läs mer om konferensens samtliga programpunkter här.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.