Norsk minister till Social Innovation Summit

Norges kommunal- och moderniseringsminister Jan Tore Sanner (Høyre) medverkar som talare på Social Innovation Summit. Han kommer bl.a. prata om sitt arbete med att främja socialt entreprenörskap i Norge, såväl i städer som på landsbygden.

Jan Tore Sanner (Høyre) är sedan 2013 Norges kommunal- och moderniseringsminister. Han har bland annat ansvar för bostadspolitik, regionalpolitik, kommunekonomi, digitalisering och innovation. Sanner är också en av Norges mest tongivande politiker då det gäller att främja social innovation och socialt entreprenörskap.

Han har bland annat tagit initiativ till ett brett och inkluderande arbete med ett inspirationshäfte om innovativa samarbeten mellan offentlig sektor och sociala entreprenörer.

Arbetet resulterade i skriften” Veier til samarbeid Sosiale entreprenører som samarbeidspartnere i offentlig sektor – eksempler og idéer” som lanserades i början av 2017.

– Vi behöver innovationskraften som de sociala entreprenörerna representerar. Nya idéer där entreprenörer kan fylla tomrummen i välfärdssamhället, och både skapa arbetstillfällen och bättre möjligheter för fler. För kommunerna kan sociala entreprenörer vara ett viktigt tillskott till innovation och nyskapande av tjänster, berättar Jan Tore Sanner i samband med lanseringen.

Skriften är tänkt som en guide för kommuner och det offentliga i stort kring hur de ska närma sig samarbeten med sociala entreprenörer.

– Socialt entreprenörskap förenar det bästa från frivilligsektorn, det offentliga och näringslivet, säger Sanner.

Under årets Social Innovation Summit kommer Jan Tore Sanner att berätta om arbetet med guiden och med att främja socialt entreprenörskap i Norge, såväl i städer som på landsbygden.

– Allt fler länder ser att sociala entreprenörer kan bidra till att lösa samhällsutmaningar. Det är bra. Då är det viktigt att vi delar erfarenheter. Därför värdesätter jag att resa till Malmö och Social Innovation Summit för att lära och dela det vi gjort i Norge, säger Sanner.

 

Fotograf: Torbjørn Tandberg/ KMD


Bakom Social Innovation Summit står Mötesplats Social Innovation (MSI) vid Malmö högskola och Malmö stad. Summiten arrangeras i samarbete med FORTE, Tillväxtverket, SEB och Wihlborgs.

Anmäl dig här
Läs mer om programmet här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.