Nordisk filmpremiär på Social Innovation Summit: The Invisible Heart

The Invisible Heart hade premiär i maj 2018 och har sedan dess visats runtom i världen. Nu är det dags att visa den i Sverige och Nordenpremiären blir under Social Innovation Summit, den 13 november!

Filmad under tre års tid – i Kanada, USA och England – upptäcker filmen The Invisible Heart (2018) en av de snabbast växande sociala innovationerna i modern historia: Social Impact Bonds (SIB). I ett oortodox giftermål mellan kapitalism och välgörenhet har Social Impact Bonds många olika kompanjoner: socialarbetare och Wall street bankers, hemlösa och riskkapitalister, konservativa och liberala politiker.

The Invisible Heart följer karaktärer från maktens korridorer till en kämpande underklass, i deras försök att tackla alltifrån brottslighet till hemlöshet i kampen mot social ojämlikhet.

The Invisible Heart ger en expansiv och övertygande överblick in i världen av social impact bonds. Filmen ifrågasätter ansvaret för den sociala ojämlikheten hos regeringar och medborgare. Genom en empirisk inramning förtydligar The Invisible Heart om vad som händer när sociala tjänster och riskkapital kolliderar.

Regissör: Nadine Pequeneza

Se trailern här

ANMÄL DIG TILL SI SUMMIT HÄR

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.